Rozdział taboru - autobusy
Moderator: Moderatorzy
Półroczne testy? Chyba raczej auto "pseudogratis" na ten okres w ramach spłaty kar umownych 

- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Solarisy wcale nie są przemalowane, tylko oklejone. A tapicerkę mają wymienioną tylko dwie sztuki, bo przyjechały z tak zdewastowanym wnętrzem (norma w Austrii), że trzeba było je jakos odświeżyć.Locutus pisze:Wieść gminna niesie, że MANy koniec końców zostaną zwrócone za to solarisy zostaną... Wskazuje na to fakt, że solarisy przemalowano i zmieniono im tapicerkę a z MANami nic takiego nie miało miejsca...
Jak będzie, to się dopiero zobaczy...
Pozdrawiam!
LOKI

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
Do tego nie są chyba dobrze dopasowane do naszej normy - na pewno nie mają przycisków do otwierania drzwi, przyciemniane szyby też jakoś mi się nie kojarzą z naszym standardem 

Wszystkie mają krakowską tapicerkę.Coffee pisze:A tapicerkę mają wymienioną tylko dwie sztuki bo przyjechały z tak zdewastowanym wnętrzem (norma w Austrii), że trzeba było je jakos odświeżyć.
Solarisy są pomalowane.Coffee pisze:Solarisy w cale nie są przemalowane, tylko oklejone. A tapicerkę mają wymienioną tylko dwie sztuki bo przyjechały z tak zdewastowanym wnętrzem (norma w Austrii), że trzeba było je jakos odświeżyć.Locutus pisze:Wieść gminna niesie, że MANy koniec końców zostaną zwrócone za to solarisy zostaną... Wskazuje na to fakt, że solarisy przemalowano i zmieniono im tapicerkę a z MANami nic takiego nie miało miejsca...
Jak będzie, to się dopiero zobaczy...
Pozdrawiam!
LOKI
Dachy też? Wydaje mi się, że zostały żółte. No nie mają otwieranych okien.
- Coffee
- Wisielec pomostowy
- Kontakt:
Jamnik pisze:Wszystkie mają krakowską tapicerkę.
Tylko Wam się tak wydaje.Wężyk pisze:Solarisy są pomalowane.
#DU343 odchodzi cały płat okleiny z tyłu, widać żółty lakier spod spodu. #DU343 i #DU344 mają tapicerkę i owszem niebieską ale gładką, bez lajkonika, bez logo MPK, a #DU341 ma czerwoną tapicerkę.
Nie, dachy wszystkie mają żółte. Stąd też wiadomo, że nie są przemalowane tylko oklejone.mario pisze:Dachy też? Wydaje mi się, że zostały żółte. No nie mają otwieranych okien.

Ich will dass ihr mir vertraut
Ich will dass ihr mir glaubt
Ich will eure Blicke spüren
Jeden Herzschlag kontrollieren
No to kłóć się dalej. Dach nie był malowany. A odchodzi nie okleina, tylko lakier, jeśli już. To co, przywidziało mi się, jak je malują na lakierni? Nawet niektóre mają opryskane lakierem uszczelki przy drzwiach.Coffee pisze:Jamnik pisze:Wszystkie mają krakowską tapicerkę.Tylko Wam się tak wydaje.Wężyk pisze:Solarisy są pomalowane.
#DU343 odchodzi cały płat okleiny z tyłu, widać żółty lakier spod spodu. #DU343 i #DU344 mają tapicerkę i owszem niebieską ale gładką, bez lajkonika, bez logo MPK, a #DU341 ma czerwoną tapicerkę.Nie, dachy wszystkie mają żółte. Stąd też wiadomo, że nie są przemalowane tylko oklejone.mario pisze:Dachy też? Wydaje mi się, że zostały żółte. No nie mają otwieranych okien.
Każdy z używanych Solarisów posiada krakowską tapicerkę oraz lakierowane krakowskie malowanie - jedyną okleiną są naklejki księgoweWężyk pisze:No to kłóć się dalej. Dach nie był malowany. A odchodzi nie okleina, tylko lakier, jeśli już. To co, przywidziało mi się, jak je malują na lakierni? Nawet niektóre mają opryskane lakierem uszczelki przy drzwiach.Coffee pisze:Jamnik pisze:Wszystkie mają krakowską tapicerkę.Tylko Wam się tak wydaje.Wężyk pisze:Solarisy są pomalowane.
#DU343 odchodzi cały płat okleiny z tyłu, widać żółty lakier spod spodu. #DU343 i #DU344 mają tapicerkę i owszem niebieską ale gładką, bez lajkonika, bez logo MPK, a #DU341 ma czerwoną tapicerkę.Nie, dachy wszystkie mają żółte. Stąd też wiadomo, że nie są przemalowane tylko oklejone.mario pisze:Dachy też? Wydaje mi się, że zostały żółte. No nie mają otwieranych okien.

-
- Dyspozytor
Jak wygląda teraz sprawa z MANami które przybyły do nas przed wyborami? Zostają u nas na stałe czy są do jakiegoś określonego terminu?
Też mnie to ciekawi bo myślałem że są na czas zastępstwa dopóki nie przyjdą Autosany, a one do tej pory jeżdżą w najlepsze...obserwator pisze:Jak wygląda teraz sprawa z MANami które przybyły do nas przed wyborami? Zostają u nas na stałe czy są do jakiegoś określonego terminu?
Ponoć są (tak jak DA139) wypożyczone do końca czerwca.
-
- Dyrektor
Nowa Huta walczy o przegubowce. "Nie mamy taboru"
http://70nh.pl/aktualnosci/nowa-huta-wa ... 29733.htmlLinie jeszcze przed końcem remontu
Być może przegubowce pojawią się na liniach 182 i 482 jeszcze przed końcem remontu Królewskiej. – Wiemy o petycji i absolutnie się z nią zgadzamy. Problem w tym, że nie mamy taboru, a na nowy nie mamy pieniędzy. Z tego co pamiętam na przełomie kwietnia i maja powinniśmy mieć do dyspozycji kilka autobusów przegubowych, które skierujemy na tamte linie. Oczywiście nie na każdy kurs, ale to choć trochę zmniejszy tłok – wyjaśnia Bartosz Piłat, reprezentujący Zarząd Transportu Publicznego.
Aha nie mają taboru. Ale sporą ilość przegubowców się pozbyli w imię propagandy. Tak wiem to nie ZiKiT/ZTP się pozbyło tylko MPK, no ale prikaz przyszedł z "góry" I teraz braki się odbijają czkawką.
A na nowy tabor nie mamy pieniędzy. To ZIKiT już teraz kupuje autobusy mimo horrendalnie wysokiej stawki MPK.
Czy może Piłat dorwał kolejna fuchę w spółce miejskiej.
Ja już wolałem poprzednich rzeczników od złotoustego Bartosza.
Czy może Piłat dorwał kolejna fuchę w spółce miejskiej.
Ja już wolałem poprzednich rzeczników od złotoustego Bartosza.
"W przypadku, jeśli przetarg wygrywa przewoźnik prywatny (co wymaga ustalenia kryteriów rzeczywiście umożliwiających konkurencję) – średnia oszczędność względem przyznania zadania przewoźnikowi komunalnemu z wolnej ręki wynosi 1,12 - 1,13 zł"