Zapraszamy do śledzenia naszego profilu na Facebooku, dzień bez utrudnień krakowiaka dniem straconym. Informacje z pierwszej rękiseven2101 pisze:Czy jakiś Krakowiak się jeszcze nie zepsuł?

Moderator: Moderatorzy
Zapraszamy do śledzenia naszego profilu na Facebooku, dzień bez utrudnień krakowiaka dniem straconym. Informacje z pierwszej rękiseven2101 pisze:Czy jakiś Krakowiak się jeszcze nie zepsuł?
Właśnie o to pytałem, tylko źle sformułowałem pytanie. Czyli jednak mamy ewenement na skalę światową.Locutus pisze: Takiego cuda jak Pesa, z układem wózków 1+2+0+2 nie wymyślił nikt inny.
Pozdrawiam!
LOKI
Nigdy nie słyszałem o podobnej konstrukcji, która wraz ze zużyciem obręczy powoduje autodestrukcję i przy okazji demoluje infrastrukturę. Takie rzeczy potrafią wymyślić tylko w Bydgoszczy.tomek_m pisze:Tramwaje o konstrukcji Krakowiaka jeszcze gdzieś na świecie jeżdżą
HG921 jest w trakcie naprawy w TR.pesakrakowiak pisze:Dlaczego HG921 nie jest naprawiany tylko od czasu wykolejenia jest odstawiony? Co z RG904? Wątpię żeby MPK tyle czasu czekało na części zamienne. Czy to wynika z niechęci MPK do Krakowiaków czy może pracownicy warsztatu mają urlopy?
Dziękuję za odpowiedź. Pytam bo widziałem zdjęcia z zajezdni i HG921 stał odstawiony. A na jakim etapie jest naprawa? O HG915 nic nie wiadomo?krakus pisze:HG921 jest w trakcie naprawy w TR.pesakrakowiak pisze:Dlaczego HG921 nie jest naprawiany tylko od czasu wykolejenia jest odstawiony? Co z RG904? Wątpię żeby MPK tyle czasu czekało na części zamienne. Czy to wynika z niechęci MPK do Krakowiaków czy może pracownicy warsztatu mają urlopy?
Zaś RG904 widziałem jakieś 2 tygodnie temu na mieście.
Zeby nie skłamać to #RG 904 widziałem na linii "73" jakieś dobre 3 tygodnie temu - jak nie więcej.krakus pisze:Zaś RG904 widziałem jakieś 2 tygodnie temu na mieście.