Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 19 sty 2020, o 08:31

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 wrz 2019, o 17:49 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 07:40
Posty: 7285
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
mario napisał(a):
Oni tego chyba nigdy nie ogarną.


A może ogarną za kilkadziesiąt lat, gdy obecni odpowiedzialni za SIP przejdą już na emeryturę? Nie należy być takim pesymistą. :twisted:

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2019, o 18:23 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 lis 2014, o 00:03
Posty: 523
Jamnik napisał(a):
W SIP wyposażona została chyba tylko trzecia dostawa z 2011 roku. Z pierwszej dostawy SIP dostał na początku DC702 (wtedy DC502) po wymianie sterownika, a z drugiej DC722. Dopiero partia DC723-DC731 (i DO211-DO218) miała SIP od początku.


721 i 720 też dostały po jakimś czasie zapowiadanie. ;-)

_________________
W Krakowie bez zmian, Wisła PANY!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2019, o 19:58 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 16:35
Posty: 2098
Lokalizacja: Kraków
No i co z tego, że jakiś pojazd MPK "ma SIP", skoro działający SIP w tej firmie jest jak Yeti? ;) Mam wrażenie, że ostatnio to jest jakiś zjazd równią pochyłą w dół...

Wczoraj:
- przejazd którąś z PES do centrum - brak zapowiedzi;
- powrót Protramem - brak zapowiedzi + wyłączone monitory;

Dzisiaj:
- przejazd _nowym_ citaro na 128 - zapowiedzi tak ciche, że nic się nie da zrozumieć;
- urbino na 139 - wsiedliśmy na Barei, pokazywało "Młynówka SKA", brak zapowiedzi;
- powrót 128 - nie mam pojęcia, bo autobus w ogóle nie przyjechał (więc dziura w rozkładzie... 60 min, zrobiliśmy sobie spacer).

:love:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2019, o 20:15 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 07:40
Posty: 7285
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
No napatrzyłem się na to jak ostatnio byłem w Krakowie… Niema Pesa, gdzie nie tylko zapowiedzi, ale nawet sygnał zamykania drzwi diabli wzięli… 173, którym jechałem z Bieżanowa w pobliże centrum, który na wyświetlaczu wewnętrznym miał „173 Chopina > Nowy Bieżanów Południe”… 221 gdzie jedyne, co zostało na wyświetlaczu to „>”… A dwóch rekordzistów stanowili E1+c3 gdzie wyświetlacze w ogóle umarły i gdzie motorowy po prostu wsadził za szybę dechę z jednego z wagonów, oraz 144, który wedle wyświetlacza przedniego jechał do Prądnika Białego, a wedle bocznego do Rżąki… A to tylko kilka przykładów, bo codziennie w połowie wozów, którymi jechałem występowały jakieś defekty SIPu...

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 25 wrz 2019, o 23:42 
Offline
Znawca

Dołączył(a): 7 sty 2018, o 14:19
Posty: 20
Nie wiem czy jeszcze obecnie, ale do niedawna na "5" kursował N8C-NF z samym kierunkiem jazdy bez nr linii na przednim i tylnym wyświetlaczu. Trwało to przynajmniej przez większą część wakacji. Dla równowagi w jednym z długich Solarisów III gen. numer linii był zdublowany, co mniej więcej wyglądało tak: "572 Bronowice Ma572". Jeśli już ktoś o tym pisał to wybaczcie powtórzenie.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2019, o 18:20 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 2 lis 2009, o 16:24
Posty: 932
Lokalizacja: Krowodrza Górka
Locutus napisał(a):
No napatrzyłem się na to jak ostatnio byłem w Krakowie… Niema Pesa, gdzie nie tylko zapowiedzi, ale nawet sygnał zamykania drzwi diabli wzięli… 173, którym jechałem z Bieżanowa w pobliże centrum, który na wyświetlaczu wewnętrznym miał „173 Chopina > Nowy Bieżanów Południe”… 221 gdzie jedyne, co zostało na wyświetlaczu to „>”… A dwóch rekordzistów stanowili E1+c3 gdzie wyświetlacze w ogóle umarły i gdzie motorowy po prostu wsadził za szybę dechę z jednego z wagonów, oraz 144, który wedle wyświetlacza przedniego jechał do Prądnika Białego, a wedle bocznego do Rżąki… A to tylko kilka przykładów, bo codziennie w połowie wozów, którymi jechałem występowały jakieś defekty SIPu...

Pozdrawiam!
LOKI

A tymczasem w Mobilisie awarie są marginalne.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2019, o 21:42 
Offline
Znawca

Dołączył(a): 22 wrz 2019, o 12:13
Posty: 15
psznr napisał(a):
Dla równowagi w jednym z długich Solarisów III gen. numer linii był zdublowany, co mniej więcej wyglądało tak: "572 Bronowice Ma572". Jeśli już ktoś o tym pisał to wybaczcie powtórzenie.

Jak nim jeździłem do domu to oczy bolały od czegoś takiego. (Tyle że ja miałem na Aleję Przyjaźni) :)

_________________
„W ZTP popularną rozrywką jest rozwieszanie plakatu z numerami linii autobusowych i tramwajowych a następnie rzucanie w niego strzałkami. Na którą linię padnie, tę tniemy/likwidujemy.”


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 26 wrz 2019, o 22:57 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2014, o 12:22
Posty: 3128
Lokalizacja: Michałowice
Ja z kolei kilka razy widziałem wyświetloną nazwę końcówki poprawnie, tyle że połowa nazwy świeciła się bardzo jasno a drugiej praktycznie nie było widać.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 3 paź 2019, o 06:05 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 15:52
Posty: 3006
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市
Jadę dzień po dniu tym samym kursem "194". Wczoraj choinka i telewizor sprawne, ale nie gadał, dzisiaj choinka i telewizor martwe i czarme, ale gada.

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 paź 2019, o 16:41 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 16:35
Posty: 2288
Lokalizacja: kraków
Nie wiem czy to nowość ale dzisiaj spacerując z małżonką zauważyłem jeden z wagonów NGT6 (bodajże #RP 621) z przesuwającymi się napisami na wyświetlaczach. :O


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 paź 2019, o 18:50 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 26 maja 2015, o 16:08
Posty: 3173
Lokalizacja: Kraków
kucyk napisał(a):
Nie wiem czy to nowość ale dzisiaj spacerując z małżonką zauważyłem jeden z wagonów NGT6 (bodajże #RP 621) z przesuwającymi się napisami na wyświetlaczach. :O

Nie, to nie nowość. Od marca tego roku są takie wyświetlacze. Kilka sztuk NGT6 już ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 paź 2019, o 20:42 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 16:35
Posty: 2288
Lokalizacja: kraków
lukaszpdg napisał(a):
Nie, to nie nowość. Od marca tego roku są takie wyświetlacze. Kilka sztuk NGT6 już ma.

Dzięki za informację. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2019, o 21:13 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 21 cze 2013, o 16:08
Posty: 747
Lokalizacja: Kraków
kucyk napisał(a):
Nie wiem czy to nowość ale dzisiaj spacerując z małżonką zauważyłem jeden z wagonów NGT6 (bodajże #RP 621) z przesuwającymi się napisami na wyświetlaczach. :O

Wagony 617 i od 621 do 626.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 paź 2019, o 21:47 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 15:37
Posty: 3040
Lokalizacja: zawsze Kraków
A wagony #615,616,618,619,620 też takie dostaną?

_________________
29.09.2018 koniec unifikacji malowania taboru


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lis 2019, o 16:03 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lip 2013, o 18:48
Posty: 3704
Lokalizacja: Kraków
Jeden z EU8N na „77” widziany z piktogramem… tramwaju(!) na bocznym wyświetlaczu.

_________________
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1550 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL