Pewnie wielka księga.krawiec pisze:A kto narzucił takie literki, MPK czy ZIKiT?

Moderator: Moderatorzy
Pewnie wielka księga.krawiec pisze:A kto narzucił takie literki, MPK czy ZIKiT?
No "księga" chyba nie , zobacz jakie masz piktogramy taborowe w księdze . Gdyby ZIKiT monitorował tę zmiane to przypilnował by sobie ich miejsca i wielkości. To są zmiany które ktoś z pionu technicznego MPK zaproponował zostały zaakceptowane i wprowadziliMistrzejowiczanin pisze: Pewnie wielka księga.
I znowu to samo - nie wiem, a się wypowiadam.. - ostrzegam, kolejne ostrzeżenie dla Ciebie, za posty nie wnoszące nic nowego do wątku, wisi na włosku.Mistrzejowiczanin pisze:Pewnie wielka księga.
https://www.facebook.com/kramiratech/vi ... =2&theaterkrk pisze:Z tego co zauważyłem Star pogotowie techniczne zmienił numer z #26 na #PN05. Ktoś może powiedzieć coś więcej na temat zmian numeracji taboru samochodowego technicznego?
Chyba wszystkie techniczne zmieniły oznaczenia.#PN06 Iveco Trakker/Tevor
No to macie jeszcze #PN06 ex. #27 do kompletu, z BH383 na sztywnym
Może po prostu dla pasażerów. Nierzadko rezerwa jedzie sporo po czasie rozkładowym kursu, który zastępuje. Jeśli pasażer widzi tabliczkę "AR", powinien być bardziej wyrozumiały co do opóźnienia.flosan pisze: ↑9 paź 2020, o 09:54Zastanawiałem się ostatnio jaki jest sens tabliczek "autobus rezerwowy". Po co pasażerowi wiedzieć, że autobus, którym jedzie jest autobusem rezerwowym?W sumie wystarczyło by miał naklejoną z boku jakąś literkę R jeśli to jest komuś do szczęścia potrzebne, z resztą autobusy przeznaczone na rezerwy są nieprzypadkowe, więc nie rozumiem po co tam wstawiana jest w ogóle ta blaszana tablica z napisem
.
To jakiś nowy wymysł? Stare Citaro i Urbino III tyle lat jeżdżą bez nich.
I na pewno widząc zbliżający się autobus szukają wzrokiem tych znaczków, a gdy ich nie ma nie podejmują próby wejścia do autobusu z wózkiem dziecięcym