Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 22 wrz 2018, o 20:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 190  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 lut 2018, o 19:28 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 4 wrz 2017, o 17:23
Posty: 65
To i tak za dużo na 52 tych pracowników bo stosunek jest teraz 11:8
Ja bym część z nich zabrał i dał NGT6 i te 3-4 Krakowiaki przeniósł na 8/13. Bo to co się dzieje w nich to masakra ..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 19:38 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 14:19
Posty: 367
Pawkow6633 napisał(a):
To i tak za dużo na 52 tych pracowników bo stosunek jest teraz 11:8
Ja bym część z nich zabrał i dał NGT6 i te 3-4 Krakowiaki przeniósł na 8/13. Bo to co się dzieje w nich to masakra ..

:wall: :wall: :wall:
To właśnie "52" jest jedną z najbardziej przepełnionych linii w mieście i mamy jej dawać najkrótszy tabor?
I to jeszcze na "8" i "13" które tworzą nadpodaż na odcinku Bronowice- Korona?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 19:55 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 4 wrz 2017, o 17:23
Posty: 65
obserwator napisał(a):
Pawkow6633 napisał(a):
To i tak za dużo na 52 tych pracowników bo stosunek jest teraz 11:8
Ja bym część z nich zabrał i dał NGT6 i te 3-4 Krakowiaki przeniósł na 8/13. Bo to co się dzieje w nich to masakra ..

:wall: :wall: :wall:
To właśnie "52" jest jedną z najbardziej przepełnionych linii w mieście i mamy jej dawać najkrótszy tabor?
I to jeszcze na "8" i "13" które tworzą nadpodaż na odcinku Bronowice- Korona?


Ja nie mówię że na obydwie tylko na którąś z nich w szczególnośći w tygodniu...
A 52 co 5 min dałaby radę z mixem NGT6, krakowiaki i E1.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:09 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 1 sie 2013, o 08:24
Posty: 6824
Lokalizacja: Kraków
Pawkow6633 napisał(a):
A 52 co 5 min dałaby radę z mixem NGT6, krakowiaki i E1.


Na "52" NGT6?... Na tą linię potrzebny jest jak największy tabor, bo linia ma spore zainteresowanie a nie krótki.

_________________
Zapraszam do polubienia fan page komunikacyjnego :

https://www.facebook.com/kmkwobiektywie/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:29 
Online
Inspektor

Dołączył(a): 22 wrz 2009, o 11:37
Posty: 340
Lokalizacja: Kraków
Na żadnej linii w Krakowie jeżdżącej co 5 minut nie jest potrzebny 40 metrowy tabor, jeśli zdarza się przepełniona brygada to tylko z powodu jazdy w stadzie...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:31 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 16:52
Posty: 2800
Lokalizacja: Krowodrza Górka
maszynista napisał(a):
Na żadnej linii w Krakowie jeżdżącej co 5 minut nie jest potrzebny 40 metrowy tabor, jeśli zdarza się przepełniona brygada to tylko z powodu jazdy w stadzie...


Tylko znowu, 26 metrowe są za małe. Szczególnie NGT6 z pierwszej serii i GT8S, które kiedyś MPK wysłało na część brygad "52". Efektem tego jest... jazda stadna i opóźnienia.

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:44 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 9 sty 2018, o 21:40
Posty: 169
Pawkow6633 napisał(a):
A 52 co 5 min dałaby radę z mixem NGT6, krakowiaki i E1.

E1? Chcesz dać dwa razy krótsze tramwaje na jedną z najbardziej obłożonych linii w mieście?
Chodzi ci o to, żeby NGT6 były niezabieralne, bo przecież co pasażerom szkodzi poczekać 5 minut na następny? Może jakiegoś wielkiego ścisku rano nie ma, ale to nie znaczy, że od razu mamy dawać tu mniejszy tabor. Zwłaszcza, że przez ładnych parę lat kursowały tu same wiedeńce. To już lepiej zabrać z 18 kilka NGT8 i wsadzić na 13, jeśli mieszkańcom Bieżanowa składy nie pasują (a co ma powiedzieć Mały Płaszów?).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:49 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 23 lip 2017, o 14:19
Posty: 367
maszynista napisał(a):
Na żadnej linii w Krakowie jeżdżącej co 5 minut nie jest potrzebny 40 metrowy tabor, jeśli zdarza się przepełniona brygada to tylko z powodu jazdy w stadzie...


W takim razie zapraszam Pana, koło godziny 7:30 na Mogilską. Wiedeńczyki na "52" jeżdżą przepełnione, i to gdy nie ma spóźnień. Natomiast w Krakowiakach jest na styk. Proponuję także takie zdania pisać po prowadzonych obserwacjach, a nie bezpodstawnie.

Mr. Passenger napisał(a):
Pawkow6633 napisał(a):
A 52 co 5 min dałaby radę z mixem NGT6, krakowiaki i E1.

E1? Chcesz dać dwa razy krótsze tramwaje na jedną z najbardziej obłożonych linii w mieście?
Chodzi ci o to, żeby NGT6 były niezabieralne, bo przecież co pasażerom szkodzi poczekać 5 minut na następny? Może jakiegoś wielkiego ścisku rano nie ma, ale to nie znaczy, że od razu mamy dawać tu mniejszy tabor. Zwłaszcza, że przez ładnych parę lat kursowały tu same wiedeńce. To już lepiej zabrać z 18 kilka NGT8 i wsadzić na 13, jeśli mieszkańcom Bieżanowa składy nie pasują (a co ma powiedzieć Mały Płaszów?).


Dokładnie, Nowy Bieżanów chociaż posiada jedną w pełni niskopodłogową linię, w dodatku z przyzwoitą częstotliwością. A co ma powiedzieć Mały Płaszów, że nie wspomnę już o mieszkańcach Mistrzejowic, os.Piastów czy Pleszowa. Czyli co, znowu są równi i równiejsi?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 20:51 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 13 cze 2017, o 19:50
Posty: 274
Pawkow6633 napisał(a):
To i tak za dużo na 52 tych pracowników bo stosunek jest teraz 11:8
Ja bym część z nich zabrał i dał NGT6 i te 3-4 Krakowiaki przeniósł na 8/13. Bo to co się dzieje w nich to masakra ..

Jest ścisk w "8" (w szczególności rano) i tu kilka NGT8 z "18" powinno trafić. Na "13" jakby były wyłącznie NGT6 to byłoby w porządku, ale nie ma skąd ich wziąć.
Mr. Passenger napisał(a):
(a co ma powiedzieć Mały Płaszów?).

Przecież Płaszów ma mocną linię na której 26m wystarczają (a dwa przystanki od pętli mają "9" i "50") a że "11" wozi tlen w tamtym rejonie to już inna kwestia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 22:34 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 9 sty 2018, o 21:40
Posty: 169
Kitek napisał(a):
Przecież Płaszów ma mocną linię na której 26m wystarczają (a dwa przystanki od pętli mają "9" i "50") a że "11" wozi tlen w tamtym rejonie to już inna kwestia.

Chodzi o oburzenie wywołane tym, że MPK śmiało posłać stopiątki na 13, po prostu skandal. Nikt nie zwrócił uwagi na to, że aktualnie zarówno 11 i 20 są obsługiwane akwariami (jedna w całości, drugą częściowo). Czyli co, Bieżanowowi nie można dać tych złomów, a na Płaszów można śmiało wepchać?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 22:56 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 13 cze 2017, o 19:50
Posty: 274
Mr. Passenger napisał(a):
Chodzi o oburzenie wywołane tym, że MPK śmiało posłać stopiątki na 13, po prostu skandal. Nikt nie zwrócił uwagi na to, że aktualnie zarówno 11 i 20 są obsługiwane akwariami (jedna w całości, drugą częściowo). Czyli co, Bieżanowowi nie można dać tych złomów, a na Płaszów można śmiało wepchać?

Na "11" są stopiątki, bo są najbardziej pojemne z 26 metrowego taboru (i tak to jest za mało, bo linia momentami nie wyrabia) a na "20" dali stopiątki z podobnych przyczyn. A komu zabrałbyś lepszy tabor?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 lut 2018, o 23:33 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 16:52
Posty: 2800
Lokalizacja: Krowodrza Górka
Kitek napisał(a):
Mr. Passenger napisał(a):
Chodzi o oburzenie wywołane tym, że MPK śmiało posłać stopiątki na 13, po prostu skandal. Nikt nie zwrócił uwagi na to, że aktualnie zarówno 11 i 20 są obsługiwane akwariami (jedna w całości, drugą częściowo). Czyli co, Bieżanowowi nie można dać tych złomów, a na Płaszów można śmiało wepchać?

Na "11" są stopiątki, bo są najbardziej pojemne z 26 metrowego taboru (i tak to jest za mało, bo linia momentami nie wyrabia) a na "20" dali stopiątki z podobnych przyczyn. A komu zabrałbyś lepszy tabor?


Bremie.

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 lut 2018, o 09:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 08:40
Posty: 6293
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
Problem nie jest z tym, że na trzynastce są stopiątki. Problem jest z tym, że są tam GT8S. Najmniej pojemny tabor w Krakowie (nie licząc E1 solo)... Cokolwiek innego byłoby zbawieniem... NGT6, NGT8, ale też składy stozłomek czy wiedeńce...

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 lut 2018, o 14:54 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 03:47
Posty: 5087
Lokalizacja: - KrK
Pawkow6633 napisał(a):
To i tak za dużo na 52 tych pracowników bo stosunek jest teraz 11:8

11:10 - poza szczytem dwie przechodzą na "16" i "21".

_________________
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 22 lut 2018, o 16:54 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 17:35
Posty: 1808
Lokalizacja: kraków
Od najbliższej soboty dojdzie do małych roszad taborowych - piszę tutaj o wagonach z Nowej Huty. Na "9" zajezdnia z Ujastka będzie wystawiać w dzień powszedni 8 składów 105Na zamiast obecnych 9. Z kolei na "11" jedna brygada nie będzie podgórska a właśnie z Ujastka. Poza tym na "50" będzie 1 PESA z Nowej Huty, na "52" 11 a na "24" jedna. Nie wiem tylko ile będzie "4" nowohuckich? :)


Ostatnio edytowano 23 lut 2018, o 11:09 przez kucyk, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184 ... 190  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL