Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 9 gru 2018, o 20:23

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 190  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2018, o 23:29 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 15:52
Posty: 2824
Lokalizacja: Krowodrza Górka
MarekR napisał(a):
No i gdzie sens, gdzie logika robić taki mix taborowy?


W zakupach MPK. :lmao: Ale przynajmniej za kilka lat się pochwalą, ile to procent ich taboru stanowią tramwaje niskopodłogowe.

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2018, o 15:27 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 16:35
Posty: 1880
Lokalizacja: kraków
Od najbliższego poniedziałku dojdzie do pewnych zmian w rozdysponowaniu taboru. Z Nowej Huty będzie wyjeżdżać w dzień powszedni 20 PES (mało realne) - dochodzi jedna na "50". Obecnie z Ujastka wyjeżdża Krakowiaków w sile 19 sztuk. Nie wiem ile jest w sumie brygad na "9" ale obecnie Huta obsługuje tą linię w ilości sztuk 6 a od poniedziałku ma to być suma 9 składów 105Na. Oczywiście nadal są dopuszczenia na tą linię składów wiedeńskich na każdą brygadę. Jeśli cała "9" będzie z Huty to co będzie zaczynać z samego rana i kończyć przed północą w Bieżanowie? Być może będą łączenia z "14" a więc NGT8? Tak tylko myślę... :hmm:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2018, o 15:45 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 13 cze 2017, o 18:50
Posty: 288
Dzisiaj w TTSS widzę tylko 4 brygady "6": 3 GT8S i 1 EU8N; jaki tabor jest na pozostałych brygadach?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 sty 2018, o 16:24 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 12 kwi 2017, o 12:25
Posty: 55
kucyk napisał(a):
Od najbliższego poniedziałku dojdzie do pewnych zmian w rozdysponowaniu taboru. Z Nowej Huty będzie wyjeżdżać w dzień powszedni 20 PES (mało realne) - dochodzi jedna na "50". Obecnie z Ujastka wyjeżdża Krakowiaków w sile 19 sztuk. Nie wiem ile jest w sumie brygad na "9" ale obecnie Huta obsługuje tą linię w ilości sztuk 6 a od poniedziałku ma to być suma 9 składów 105Na. Oczywiście nadal są dopuszczenia na tą linię składów wiedeńskich na każdą brygadę. Jeśli cała "9" będzie z Huty to co będzie zaczynać z samego rana i kończyć przed północą w Bieżanowie? Być może będą łączenia z "14" a więc NGT8? Tak tylko myślę... :hmm:

Ile brygad ma wystawiać Huta? I czy ma być wzrost o 4? I ile na 14?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 05:06 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 28 wrz 2009, o 02:47
Posty: 5105
Lokalizacja: - KrK
kucyk napisał(a):
Od najbliższego poniedziałku dojdzie do pewnych zmian w rozdysponowaniu taboru.

W Podgórzu doszło do zmian między liniami "1' i "13".

_________________
https://www.facebook.com/tramwajemistrzejowice - RY - RG - HG :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 09:10 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 16:35
Posty: 1880
Lokalizacja: kraków
brovar napisał(a):
kucyk napisał(a):
Od najbliższego poniedziałku dojdzie do pewnych zmian w rozdysponowaniu taboru.

W Podgórzu doszło do zmian między liniami "1' i "13".

Wiem. Bo zdecydowali, że zmiany wprowadzone zostaną już dzisiaj. Ze względu na kłopoty na "13". :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 10:11 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 4 wrz 2017, o 16:23
Posty: 65
kucyk napisał(a):
brovar napisał(a):
kucyk napisał(a):
Od najbliższego poniedziałku dojdzie do pewnych zmian w rozdysponowaniu taboru.

W Podgórzu doszło do zmian między liniami "1' i "13".

Wiem. Bo zdecydowali, że zmiany wprowadzone zostaną już dzisiaj. Ze względu na kłopoty na "13". :)


Czyżby GT8S nie wyrabiały na "13"?? To po co łączą 2x GT8S??


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 10:26 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 16:35
Posty: 1880
Lokalizacja: kraków
Pawkow6633 napisał(a):
Czyżby GT8S nie wyrabiały na "13"?? To po co łączą 2x GT8S??

Pisałem o tym wczoraj w innym wątku. ;D
Może trochę sprytu i poszukać tu czym tam? :thumbup:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 10:35 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 4 wrz 2017, o 16:23
Posty: 65
kucyk napisał(a):
Pawkow6633 napisał(a):
Czyżby GT8S nie wyrabiały na "13"?? To po co łączą 2x GT8S??

Pisałem o tym wczoraj w innym wątku. ;D
Może trochę sprytu i poszukać tu czym tam? :thumbup:


Wiem że pisałeś


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 16:46 
Online
Dyrektor

Dołączył(a): 17 maja 2012, o 23:08
Posty: 2199
Lokalizacja: KRK
Pawkow6633 napisał(a):
Czyżby GT8S nie wyrabiały na "13"?? To po co łączą 2x GT8S??

Po to że na wiosnę ma się zacząć remont Bronowic - i planowane jest, żeby nie wyłączać całkowicie ruchu tramwajowego, tylko remontować etapami. Wtedy na części trasy dalej odbywałby się ruch tramwajów dwukierunkowych - a ponieważ trasa do Bronowic jest mega obciążona pasażerami, więc pojedyncze wagony nie dawałyby rady (kilka lat temu użyto takiego rozwiązania podczas wymiany zwrotnic pod Bagatelą i tramwaje kursowały zapchane po sufit). A gdyby całkowicie zawiesić ruch tramwajów, to trzeba byłoby znaleźć skądś kilkadziesiąt autobusów przegubowych na linie zastępcze - sam ZIKiT mówił, że przy takich tłumach jeżdżących do Bronowic, autobusy musiałyby kursować praktycznie co 1-2 minuty.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 18:25 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 23 mar 2014, o 10:25
Posty: 793
Zastanawiam się co oni mają na myśli pisząc remont w etapach.
Wyłączamy torowisko na odcinku np Biprostal - Pl. Inwalidów
czy
Wyłączamy połowę torowiska dzięki czemu mamy ruch wahadłowy, jak podczas podłączania estakady na Płaszowie.

Co do tematu. Na "13" obecnie kursują już 4 typy wagonów :wall:

I teraz pomyślcie sobie jaki burdel będzie, jak zawieszą linie jadące na Bronowice. Gdzie upchać taki inwentarz tramwajowy?
Wyobrażacie sobie tabor obecnej "13" na linii 73/78?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 19 sty 2018, o 21:29 
Online
Dyrektor

Dołączył(a): 17 maja 2012, o 23:08
Posty: 2199
Lokalizacja: KRK
MarekR napisał(a):
Zastanawiam się co oni mają na myśli pisząc remont w etapach.
Wyłączamy torowisko na odcinku np Biprostal - Pl. Inwalidów
czy
Wyłączamy połowę torowiska dzięki czemu mamy ruch wahadłowy, jak podczas podłączania estakady na Płaszowie.

Co do tematu. Na "13" obecnie kursują już 4 typy wagonów :wall:
I teraz pomyślcie sobie jaki burdel będzie, jak zawieszą linie jadące na Bronowice. Gdzie upchać taki inwentarz tramwajowy?
Wyobrażacie sobie tabor obecnej "13" na linii 73/78?

Np. remontujemy 1 odcinek Bronowice - Biprostal (czyli de facto wyłączony jest odcinek Bronowice Małe - Biprostal). Montujemy rozjazd nakładkowy i puszczamy dwukierunkowe tramwaje, które kursują na trasie centrum - Biprostal. Później zamieniamy kolejność - do remontu idzie odcinek Bronowice - pl.Inwalidów (+ ewentualnie Karmelicka jak znajdą kasę), więc wpuszczamy tramwaje na odcinek Biprostal - Bronowice Małe i odcinamy na jakiś czas od sieci.

Co do taboru - podczas remontów zawsze dokonuje się jakichś zmian w obsadzie taborowej. Jakoś do tej pory dawali sobie radę i np. przy wyłączeniu Bronowic mieliśmy linie typu 73 ze Wzgórz na Bieżanów (obsługiwane Pesami) jako połączenie 4 i 13 - a przecież na 13 Pesy nie jeździły :puppyeyes:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2018, o 12:01 
Offline
Dyspozytor

Dołączył(a): 21 cze 2013, o 16:08
Posty: 713
Lokalizacja: Kraków
kucyk napisał(a):
Pawkow6633 napisał(a):
Czyżby GT8S nie wyrabiały na "13"?? To po co łączą 2x GT8S??

Pisałem o tym wczoraj w innym wątku. ;D
Może trochę sprytu i poszukać tu czym tam? :thumbup:

Miałem okazję wczoraj jechać linią "13"-09 wagon RF327, w środku było bardzo przytulne...
Brygady szczytowe 02,04,06,08,12 to składy Konstali.
Co do pozostałych roszad taborowych to NGT6/1 na "50" to jakaś kpina.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2018, o 13:32 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 12 kwi 2017, o 12:25
Posty: 55
ZIKIT dostaje sporo telefonów z narzekaniem na tabor na 13-stce.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 20 sty 2018, o 22:06 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 16:35
Posty: 1880
Lokalizacja: kraków
Asad napisał(a):
ZIKIT dostaje sporo telefonów z narzekaniem na tabor na 13-stce.

Wcale się nie dziwię. :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2850 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 190  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL