Wyświetlacze / informacja głosowa

Parametry techniczne, rozdysponowanie, przetargi i informacje dotyczące taboru

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor
Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1381 Post autor: Lw25 » 26 sty 2019, o 14:27

Co oznacza komunikat "rozkład wygasły", na panelu sterującym SIPem?
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

pjetrek
Specjalista
Posty: 262
Rejestracja: 25 cze 2017, o 10:17

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1382 Post autor: pjetrek » 9 lut 2019, o 15:08

Jechałem dziś RP947 na trójce i jest już wgrany komunikat o "możliwości dojścia do dworca" :) Komunikat jest zarówno po polsku jak i po angielsku. Po nim jest standardowo "możliwość przesiadki na inne linie..."

Arsents
Dyrektor
Posty: 3049
Rejestracja: 24 wrz 2009, o 15:37
Lokalizacja: zawsze Kraków

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1383 Post autor: Arsents » 9 lut 2019, o 15:15

#RP647
29.09.2018 koniec unifikacji malowania taboru

pjetrek
Specjalista
Posty: 262
Rejestracja: 25 cze 2017, o 10:17

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1384 Post autor: pjetrek » 9 lut 2019, o 21:09

Racja ;)
Cyferki mi przeskoczyły... dzięki za poprawkę :-)

Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1385 Post autor: Lw25 » 18 lut 2019, o 12:30

pjetrek pisze:Jechałem dziś RP947 na trójce i jest już wgrany komunikat o "możliwości dojścia do dworca" :) Komunikat jest zarówno po polsku jak i po angielsku. Po nim jest standardowo "możliwość przesiadki na inne linie..."
HL403, dzisiaj, zapowiedź po polsku "Dworzec Główny". :clap:
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

Awatar użytkownika
pasazer_mobilisu
Administrator Techniczny
Posty: 878
Rejestracja: 8 sie 2017, o 11:19

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1386 Post autor: pasazer_mobilisu » 18 lut 2019, o 18:11

W którymś SU12 IV E ta zapowiedź była już tydzień temu.
Tymczasem z ostatniego przejazdu HK462, najbardziej niedziałający SIP na jaki trafiłem:
Pierwsza tablica:
https://www.dropbox.com/s/67vcdmia366jr ... .heic?dl=0
druga:
https://www.dropbox.com/s/clirw3ubljijg ... .heic?dl=0
To przebija nawet Protrama który nie dawno jeździł z samym numerem linii na ekranie podobnej wielkości.

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Posty: 7353
Rejestracja: 19 wrz 2009, o 07:40
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
Kontakt:

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1387 Post autor: Locutus » 18 lut 2019, o 18:31

Ojtam ojtam... Dwie fotki z pewnej sepsy, którą jechałem podczas ostatniego pobytu w Krakowie

https://drive.google.com/file/d/1BM5m_u ... p=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1Yz-UC3 ... p=drivesdk

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

Awatar użytkownika
Cukier
Dyrektor
Posty: 10871
Rejestracja: 15 gru 2011, o 18:08
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1388 Post autor: Cukier » 18 lut 2019, o 18:34

I tak lepszy tramwaj widmo niż tramwaj Schrödingera który boczną tablicą jest "4" jadącą na Wzgórza a podsufitową tablicą jest "50" jadącą na Kurdwanów, a takie sytuacje się zdarzały.

Adrian
Inspektor
Posty: 361
Rejestracja: 28 lut 2017, o 16:58

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1389 Post autor: Adrian » 18 lut 2019, o 19:10

Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.

Awatar użytkownika
Zenek
Dyspozytor
Posty: 541
Rejestracja: 31 gru 2015, o 21:07
Lokalizacja: Kraków

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1390 Post autor: Zenek » 18 lut 2019, o 19:16

Adrian pisze:Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.
To prawda. Widuję to niemal codziennie i to od początku poprzedniego tygodnia.

Adrian
Inspektor
Posty: 361
Rejestracja: 28 lut 2017, o 16:58

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1391 Post autor: Adrian » 23 lut 2019, o 21:08

Zenek pisze:
Adrian pisze:Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.
To prawda. Widuję to niemal codziennie i to od początku poprzedniego tygodnia.
Nie wiem czy to ten sam, ale w czwartek lub środę widziałem HK z samym napisem "Wzgórza Krzesławickie" bez numeru linii (z przodu i tyłu). Z boku nie wiem. Nie był to oczywiście kurs wyjazdowy, bo jechał z Tunelu w stronę Wzgórz (z brygadą 5-0x).

Awatar użytkownika
Zenek
Dyspozytor
Posty: 541
Rejestracja: 31 gru 2015, o 21:07
Lokalizacja: Kraków

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1392 Post autor: Zenek » 23 lut 2019, o 22:30

Adrian pisze:
Zenek pisze:
Adrian pisze:Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.
To prawda. Widuję to niemal codziennie i to od początku poprzedniego tygodnia.
Nie wiem czy to ten sam, ale w czwartek lub środę widziałem HK z samym napisem "Wzgórza Krzesławickie" bez numeru linii (z przodu i tyłu). Z boku nie wiem. Nie był to oczywiście kurs wyjazdowy, bo jechał z Tunelu w stronę Wzgórz (z brygadą 5-0x).
Zauważyłem, że taki problem mają co najmniej dwa egzemplarze. Jednym z nich jest HK453.

Lw25
Moderator
Posty: 3010
Rejestracja: 21 sty 2014, o 15:52
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1393 Post autor: Lw25 » 8 mar 2019, o 15:55

Swoją drogą, skoro na przełomie 2018 i 2019 doszliśmy do innowacji jaką jest zapowiadanie lokalizacji najważniejszego dworca w drugiem największym mieście kraju w jakimś języku innym niż Polski to może czas wprowadzić teraz, żeby te "inne linie tramwajowe i autobusowe" zamieniły się w np. "możliwość przesiadki na linie [numery]". Zastanawiałby mnie tutaj Dworzec Główny Tunel. Czy podawać przesiadki na okolicznych pętlach czy tylko z tego przystanku? Czy zapowiadać pociągi jeśli nie ma integracji? Bo jak dla mnie SKA1, 2, 3 powinny się pojawić w zapowiadaniu.
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.

Awatar użytkownika
tomek_m
Dyrektor
Posty: 3146
Rejestracja: 7 mar 2014, o 12:22
Lokalizacja: Michałowice

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1394 Post autor: tomek_m » 8 mar 2019, o 16:36

Lw25 pisze:to może czas wprowadzić teraz, żeby te "inne linie tramwajowe i autobusowe" zamieniły się w np. "możliwość przesiadki na linie [numery]". Zastanawiałby mnie tutaj Dworzec Główny Tunel. Czy podawać przesiadki na okolicznych pętlach czy tylko z tego przystanku? Czy zapowiadać pociągi jeśli nie ma integracji? Bo jak dla mnie SKA1, 2, 3 powinny się pojawić w zapowiadaniu.
I powstałaby z tego tak długa litania że np w takiej "50", zapowiedź "Dworzec Główny Tunel" wraz ze wszystkimi liniami rozpoczynającymi trasy w okolicy tego przystanku, zakończyłaby się na przystanku Zabłocie :lmao:

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 20:25
Kontakt:

Wyświetlacze / informacja głosowa

#1395 Post autor: Kaszmir » 8 mar 2019, o 17:01

tomek_m pisze:I powstałaby z tego tak długa litania że np w takiej "50"
Rondo Mogilskie dla linii "50":

Następny przystanek: Rondo Mogilskie, możliwość przesiadki na linie: cztery, pięć, dziewięć, dziesięć, czternaście, siedemnaście, dziewiętnaście, dwadzieścia, czterdzieści cztery, pięćdziesiąt dwa, sześćdziesiąt dwa, sześćdziesiąt cztery, sto dwadzieścia cztery, sto dwadzieścia pięć, sto pięćdziesiąt dwa, sto osiemdziesiąt dwa, sto osiemdziesiąt cztery, sto dziewięćdziesiąt dwa, czterysta dwadzieścia cztery, czterysta osiemdziesiąt dwa, czterysta osiemdziesiąt cztery, pięćset jeden, pięćset dwa, pięćset jedenaście, sześćset jeden, sześćset pięć, sześćset jedenaście, sześćset sześćdziesiąt dwa, sześćset sześćdziesiąt cztery.

:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „III. Pojazdy KMK”