Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 26 cze 2019, o 11:03

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1435 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sty 2019, o 14:27 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 15:52
Posty: 2872
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市
Co oznacza komunikat "rozkład wygasły", na panelu sterującym SIPem?

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2019, o 15:08 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 10:17
Posty: 221
Jechałem dziś RP947 na trójce i jest już wgrany komunikat o "możliwości dojścia do dworca" :) Komunikat jest zarówno po polsku jak i po angielsku. Po nim jest standardowo "możliwość przesiadki na inne linie..."


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2019, o 15:15 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 15:37
Posty: 2985
Lokalizacja: zawsze Kraków
#RP647

_________________
29.09.2018 koniec unifikacji malowania taboru


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 lut 2019, o 21:09 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 25 cze 2017, o 10:17
Posty: 221
Racja ;)
Cyferki mi przeskoczyły... dzięki za poprawkę :-)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2019, o 12:30 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 15:52
Posty: 2872
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市
pjetrek napisał(a):
Jechałem dziś RP947 na trójce i jest już wgrany komunikat o "możliwości dojścia do dworca" :) Komunikat jest zarówno po polsku jak i po angielsku. Po nim jest standardowo "możliwość przesiadki na inne linie..."


HL403, dzisiaj, zapowiedź po polsku "Dworzec Główny". :clap:

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2019, o 18:11 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sie 2017, o 11:19
Posty: 517
W którymś SU12 IV E ta zapowiedź była już tydzień temu.
Tymczasem z ostatniego przejazdu HK462, najbardziej niedziałający SIP na jaki trafiłem:
Pierwsza tablica:
https://www.dropbox.com/s/67vcdmia366jr ... .heic?dl=0
druga:
https://www.dropbox.com/s/clirw3ubljijg ... .heic?dl=0
To przebija nawet Protrama który nie dawno jeździł z samym numerem linii na ekranie podobnej wielkości.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2019, o 18:31 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 07:40
Posty: 6901
Lokalizacja: Romilly-sur-Seine
Ojtam ojtam... Dwie fotki z pewnej sepsy, którą jechałem podczas ostatniego pobytu w Krakowie

https://drive.google.com/file/d/1BM5m_u ... p=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1Yz-UC3 ... p=drivesdk

Pozdrawiam!
LOKI

_________________
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2019, o 18:34 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 18:08
Posty: 10744
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
I tak lepszy tramwaj widmo niż tramwaj Schrödingera który boczną tablicą jest "4" jadącą na Wzgórza a podsufitową tablicą jest "50" jadącą na Kurdwanów, a takie sytuacje się zdarzały.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2019, o 19:10 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 16:58
Posty: 345
Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 lut 2019, o 19:16 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2015, o 21:07
Posty: 526
Lokalizacja: Kraków
Adrian napisał(a):
Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.

To prawda. Widuję to niemal codziennie i to od początku poprzedniego tygodnia.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lut 2019, o 21:08 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 16:58
Posty: 345
Zenek napisał(a):
Adrian napisał(a):
Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.

To prawda. Widuję to niemal codziennie i to od początku poprzedniego tygodnia.

Nie wiem czy to ten sam, ale w czwartek lub środę widziałem HK z samym napisem "Wzgórza Krzesławickie" bez numeru linii (z przodu i tyłu). Z boku nie wiem. Nie był to oczywiście kurs wyjazdowy, bo jechał z Tunelu w stronę Wzgórz (z brygadą 5-0x).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 23 lut 2019, o 22:30 
Offline
Dyspozytor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 gru 2015, o 21:07
Posty: 526
Lokalizacja: Kraków
Adrian napisał(a):
Zenek napisał(a):
Adrian napisał(a):
Któryś HK z linii 5 nie wyświetla nazwy kierunku z przodu, tyłu. Tylko sam numer linii.

To prawda. Widuję to niemal codziennie i to od początku poprzedniego tygodnia.

Nie wiem czy to ten sam, ale w czwartek lub środę widziałem HK z samym napisem "Wzgórza Krzesławickie" bez numeru linii (z przodu i tyłu). Z boku nie wiem. Nie był to oczywiście kurs wyjazdowy, bo jechał z Tunelu w stronę Wzgórz (z brygadą 5-0x).

Zauważyłem, że taki problem mają co najmniej dwa egzemplarze. Jednym z nich jest HK453.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2019, o 15:55 
Offline
Moderator

Dołączył(a): 21 sty 2014, o 15:52
Posty: 2872
Lokalizacja: Krowodrza Górka/日進市
Swoją drogą, skoro na przełomie 2018 i 2019 doszliśmy do innowacji jaką jest zapowiadanie lokalizacji najważniejszego dworca w drugiem największym mieście kraju w jakimś języku innym niż Polski to może czas wprowadzić teraz, żeby te "inne linie tramwajowe i autobusowe" zamieniły się w np. "możliwość przesiadki na linie [numery]". Zastanawiałby mnie tutaj Dworzec Główny Tunel. Czy podawać przesiadki na okolicznych pętlach czy tylko z tego przystanku? Czy zapowiadać pociągi jeśli nie ma integracji? Bo jak dla mnie SKA1, 2, 3 powinny się pojawić w zapowiadaniu.

_________________
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2019, o 16:36 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2014, o 12:22
Posty: 3036
Lokalizacja: Michałowice
Lw25 napisał(a):
to może czas wprowadzić teraz, żeby te "inne linie tramwajowe i autobusowe" zamieniły się w np. "możliwość przesiadki na linie [numery]". Zastanawiałby mnie tutaj Dworzec Główny Tunel. Czy podawać przesiadki na okolicznych pętlach czy tylko z tego przystanku? Czy zapowiadać pociągi jeśli nie ma integracji? Bo jak dla mnie SKA1, 2, 3 powinny się pojawić w zapowiadaniu.


I powstałaby z tego tak długa litania że np w takiej "50", zapowiedź "Dworzec Główny Tunel" wraz ze wszystkimi liniami rozpoczynającymi trasy w okolicy tego przystanku, zakończyłaby się na przystanku Zabłocie :lmao:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 mar 2019, o 17:01 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22390
tomek_m napisał(a):
I powstałaby z tego tak długa litania że np w takiej "50"

Rondo Mogilskie dla linii "50":

Następny przystanek: Rondo Mogilskie, możliwość przesiadki na linie: cztery, pięć, dziewięć, dziesięć, czternaście, siedemnaście, dziewiętnaście, dwadzieścia, czterdzieści cztery, pięćdziesiąt dwa, sześćdziesiąt dwa, sześćdziesiąt cztery, sto dwadzieścia cztery, sto dwadzieścia pięć, sto pięćdziesiąt dwa, sto osiemdziesiąt dwa, sto osiemdziesiąt cztery, sto dziewięćdziesiąt dwa, czterysta dwadzieścia cztery, czterysta osiemdziesiąt dwa, czterysta osiemdziesiąt cztery, pięćset jeden, pięćset dwa, pięćset jedenaście, sześćset jeden, sześćset pięć, sześćset jedenaście, sześćset sześćdziesiąt dwa, sześćset sześćdziesiąt cztery.

:D

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1435 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL