Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 15 sie 2018, o 14:35

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 407 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sie 2018, o 21:09 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 10 lut 2014, o 17:35
Posty: 1783
Lokalizacja: kraków
mario napisał(a):
Na filmiku na fb MPK wygląda jakby myjnię przejechał z otwartym oknem ;-)

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w samym MPK jest zamieszanie odnośnie trasy dla Nevelo. =D Ponoć jest zakaz skierowania go na "8". :hihi: Szukają nowej trasy.
Pomożecie? Może "16"? :P
A tak poważnie to była propozycja odesłania go na stan w Nowej Hucie. =P


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2018, o 21:13 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 2 gru 2016, o 02:09
Posty: 105
kucyk napisał(a):
mario napisał(a):
Na filmiku na fb MPK wygląda jakby myjnię przejechał z otwartym oknem ;-)

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w samym MPK jest zamieszanie odnośnie trasy dla Nevelo. =D Ponoć jest zakaz skierowania go na "8". :hihi: Szukają nowej trasy.
Pomożecie? Może "16"? :P
A tak poważnie to była propozycja odesłania go na stan w Nowej Hucie. =P

Skąd ten zakaz, tzn. czym jest spowodowany? Miał pecha do tej linii i tyle. :hihi:
Jest tak naprawdę bardzo niewiele linii na których mógłby kursować. Powiedzmy sobie tak: 3, 13, 14, 18, 19 i ewentualnie 24. Z wysyłaniem go na linie 4, 50, czy 52 byłbym raczej ostrożny. Może zaraz się okaże, że ten wagon w ogóle nie nadaje się na krakowskie torowiska...


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2018, o 21:21 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2014, o 13:22
Posty: 2665
Lokalizacja: Michałowice
cezik napisał(a):
Jest tak naprawdę bardzo niewiele linii na których mógłby kursować. Powiedzmy sobie tak: 3, 13, 14, 18, 19 i ewentualnie 24. Z wysyłaniem go na linie 4, 50, czy 52 byłbym raczej ostrożny.


Może na "10" jak otworzą w końcu ten Pleszów? :hmm: I dlaczego bardzo niewiele linii, bo co? Awaryjny?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2018, o 21:45 
Offline
Pasażer

Dołączył(a): 29 lip 2018, o 23:57
Posty: 7
kucyk napisał(a):
mario napisał(a):
Na filmiku na fb MPK wygląda jakby myjnię przejechał z otwartym oknem ;-)

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w samym MPK jest zamieszanie odnośnie trasy dla Nevelo. =D Ponoć jest zakaz skierowania go na "8". :hihi: Szukają nowej trasy.
Pomożecie? Może "16"? :P
A tak poważnie to była propozycja odesłania go na stan w Nowej Hucie. =P

Ja bym go widział na trasie linii 9, ale nie dadzą, bo mieszkancy jeszcze się przyzwyczają do wygody.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 sie 2018, o 21:52 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 wrz 2009, o 16:37
Posty: 2847
Lokalizacja: zawsze Kraków
Na KG motorniczy mówili, że ma kursować na "3"-ce.

_________________
Wzory malowania tramwajów mogą być różne , ale kolor granatowy powinien być jednakowy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 6 sie 2018, o 00:32 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 20 lut 2015, o 19:36
Posty: 105
Arsents napisał(a):
Na KG motorniczy mówili, że ma kursować na "3"-ce.

Na 18 będzie kursował.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2018, o 08:59 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 5 wrz 2014, o 10:59
Posty: 55
Lokalizacja: Ruczaj
busfan1234 napisał(a):
Arsents napisał(a):
Na KG motorniczy mówili, że ma kursować na "3"-ce.

Na 18 będzie kursował.


Coś w tej rewelacji może być. Właśnie widziałem go odjeżdżającego z przystanku Chmieleniec w stronę miasta. :)
Nie widziałem niestety czy to "18" czy przejazd techniczny, byłem za daleko. Ale patrząc po rozkładzie to wygląda jak zwykła "18". Niestety nadal nie ma GPSa więc w KrkPodRęką nadal nie figuruje.

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 sie 2018, o 09:52 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 19:57
Posty: 268
mateuszwon94 napisał(a):
busfan1234 napisał(a):
Arsents napisał(a):
Na KG motorniczy mówili, że ma kursować na "3"-ce.

Na 18 będzie kursował.


Coś w tej rewelacji może być. Właśnie widziałem go odjeżdżającego z przystanku Chmieleniec w stronę miasta. :)
Nie widziałem niestety czy to "18" czy przejazd techniczny, byłem za daleko. Ale patrząc po rozkładzie to wygląda jak zwykła "18". Niestety nadal nie ma GPSa więc w KrkPodRęką nadal nie figuruje.

Obrazek



Adrian napisał(a):
Na 18-05 premiera Nevelo, o 7:02 lub 7:12 odjeżdża z Czerwonych Maków
viewtopic.php?p=210862#p210862


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2018, o 17:35 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 27 gru 2012, o 19:39
Posty: 354
Lokalizacja: Kraków
Jechałem dzisiaj Nevelo. Ogólne wrażenie pozytywne, tylko szkoda, że wewnętrzne tablice LED nie działają. No i zapowiedzi przystankowych też nie ma.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2018, o 18:17 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 mar 2014, o 13:22
Posty: 2665
Lokalizacja: Michałowice
Miał już jakąś awarię przez te dwa dni, czy dzielnie walczy? :hmm:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2018, o 18:46 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 17:58
Posty: 267
tomek_m napisał(a):
Miał już jakąś awarię przez te dwa dni, czy dzielnie walczy? :hmm:

Wczoraj zjeżdżał do zajezdni po godzinie 15.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 8 sie 2018, o 20:23 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 5 wrz 2014, o 10:59
Posty: 55
Lokalizacja: Ruczaj
kasztan napisał(a):
Jechałem dzisiaj Nevelo. Ogólne wrażenie pozytywne, tylko szkoda, że wewnętrzne tablice LED nie działają. No i zapowiedzi przystankowych też nie ma.

Zgodzę się. Do tego mam wrażenie, że klima działała bardzo słabo :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 sie 2018, o 09:30 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 27 gru 2012, o 19:39
Posty: 354
Lokalizacja: Kraków
mateuszwon94 napisał(a):
kasztan napisał(a):
Jechałem dzisiaj Nevelo. Ogólne wrażenie pozytywne, tylko szkoda, że wewnętrzne tablice LED nie działają. No i zapowiedzi przystankowych też nie ma.

Zgodzę się. Do tego mam wrażenie, że klima działała bardzo słabo :(


Zapomniałem pisać o klimatyzacji. Widziałem stojąc koło kabiny motorniczego, że jest komunikat na wyświetlaczu, że jest awaria klimatyzacji. W pierwszym członie klima chyba działa normalnie, bo tam było chłodno.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wczoraj, o 17:09 
Offline
Inspektor

Dołączył(a): 27 gru 2012, o 19:39
Posty: 354
Lokalizacja: Kraków
Wydaje mi się, że klimatyzacja w Nevelo dzisiaj lepiej działa. Poza tym wewnętrzne wyświetlacze pokazały linię, kierunek i następny przystanek. Niestety nie było zapowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: wczoraj, o 17:24 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 26 maja 2015, o 17:08
Posty: 2527
Lokalizacja: Kraków
kasztan napisał(a):
Wydaje mi się, że klimatyzacja w Nevelo dzisiaj lepiej działa. Poza tym wewnętrzne wyświetlacze pokazały linię, kierunek i następny przystanek. Niestety nie było zapowiedzi.

To dlatego wczoraj Nevelo nie jeździł na 18-05, bo na tej brygadzie było NGT8.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 407 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL