Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 20 paź 2018, o 17:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 kwi 2017, o 17:43 
Offline
Pasażer

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 13:58
Posty: 13
Link do mapy:
https://mpk.jacekk.net/map.html

Podgląd wybranego wagonu, np. RF313:
https://mpk.jacekk.net/map.html#!RF313

Podgląd wybranego przystanku, np. Dworca Głównego:
https://mpk.jacekk.net/map.html#!s6350927454370005201

Zajezdnia Podgórze (PT)
https://mpk.jacekk.net/map.html#!s6350927454370005286

Zajezdnia Nowa-Huta (PH)
https://mpk.jacekk.net/map.html#!s6350927454370005266

//doklejone przez Adrian


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2017, o 18:05 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 17:58
Posty: 291
etred napisał(a):
dsp napisał(a):
Czekamy na wersję z mapką.


https://mpk.jacekk.net/map.html


Jeszcze brakuje wersji na Androida uwzględniającą rozkład jazdy i informację z tablic + mapka on-line :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2017, o 18:15 
Offline
Moderator fb pkk

Dołączył(a): 15 mar 2014, o 22:03
Posty: 3359
Lokalizacja: Kraków->Nowa Huta
etred napisał(a):
dsp napisał(a):
Czekamy na wersję z mapką.


https://mpk.jacekk.net/map.html


Dobra robota etred :thumbup: :thumbup:

Proponowałbym jakąś czerwoną kropką oflagować pojazd w przypadku zatrzymania: awarii, wykolejenia itp :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2017, o 19:11 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 17:46
Posty: 2233
Kuźwa, to jedyne co się ciśnie na klawiaturę patrząc na to, że prywatna osoba musiała odpierdolić zadanie, które jest po stronie ZIKiT. I które ZIKiT przez ponad rok czasu olał ciepłym moczem, bo nie uwierzę, że nie dało się bez żadnych cyrków umieścić dwóch informacji na stronie ttss - czy pojazd jest niskopodłogowy i ewentualnie ile wynosi opóźnienie... :clap:

_________________
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 15 kwi 2017, o 19:27 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 17:58
Posty: 291
smerf napisał(a):
Kuźwa, to jedyne co się ciśnie na klawiaturę patrząc na to, że prywatna osoba musiała odpierdolić zadanie, które jest po stronie ZIKiT. I które ZIKiT przez ponad rok czasu olał ciepłym moczem, bo nie uwierzę, że nie dało się bez żadnych cyrków umieścić dwóch informacji na stronie ttss - czy pojazd jest niskopodłogowy i ewentualnie ile wynosi opóźnienie... :clap:


Najgorsze jest to, że ZIKiT wystarczy, że zmieni jedną rzecz przy tym systemie i na mpk.jacekk.net wszystko padnie :/ Jest to wstyd dla ZIKIT, że "niedasie", a jednak ktoś potrafił poświęcić swój prywatny czas, żeby to stworzyć..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 09:09 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 lis 2015, o 18:50
Posty: 77
etred napisał(a):
https://mpk.jacekk.net/map.html

Super :clap:

Tak przy okazji - co to jest za przystanek Uniwersytet Jagielloński (32139)?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 09:54 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 17:58
Posty: 291
Przystanek, na którym zatrzymuje się linia 20 (z Małego Płaszowa do Cichego Kącika)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 09:59 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 27 kwi 2013, o 17:35
Posty: 1847
Lokalizacja: Kraków
Co oznaczają kolory poszczególnych brygad na mapie? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 10:35 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 30 lis 2015, o 19:17
Posty: 91
kot_feliks napisał(a):
Co oznaczają kolory poszczególnych brygad na mapie? :)


zielony - niskopodłogowy
niebieski - częściowo
żółty - wysokopodłogowy


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 10:39 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 lis 2015, o 18:50
Posty: 77
Adrian napisał(a):
Przystanek, na którym zatrzymuje się linia 20 (z Małego Płaszowa do Cichego Kącika)

Mylisz się - przystanek dla linii 20 w kierunku Cichego ma numer 32119 (to ten na wysokości budynku 11), a ja pytam o 32139 (na wysokości budynku 3).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 11:16 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 lis 2012, o 20:03
Posty: 1297
Rzeczywiście są jakby dwa przystanki UJ w stronę CK, może to jakiś błąd i brakuje gdzieś indziej przystanku (no ale nazwa jest UJ, a UJ są dwa przystanki nie trzy więc dziwne, chyba, że po wybudowaniu kamienicy/hotelu przystanek zostanie bliżej skrzyżowania przeniesiony i został on już naniesiony na mapę?

A dla autora tej mapki wyrazy uznania, naprawdę kawał dobrej roboty, niech ZIKiT Ci za to wynagrodzi! Tego Ci życzę :). Dziękuję, będę korzystał z tej mapki, nawet na Chrome w Andku działa z przeglądarki :), szkoda, że to nie APK'a, ale może kiedyś? Mimo wszystko przebiłeś Kaszmirowego Archikoma, który ułatwiał mi druk zbiorczych rozkładów :D (wciąż czekam na działającą wersję:P!).

Jeśli mógłbym coś jeszcze zasugerować to opcję na mapie taką, by po kliknięciu na dany przystanek oprócz jego numeru i nazwy wyskakiwało np. 10 najbliższych pozycji za ile minut przyjedzie tramwaj, albo o której przyjedzie z oznaczeniem czy odczyt GPS czy rozkładowy.

_________________
:flower: nestBANK - darmowe konto z najlepszym procentem zysku! Bez opłat za konto, kartę, bankomaty, przelewy, do tego oszczędności sięgające 4%. Bezwarunkowo. Niezmiennie od lat. Dlatego polecam!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 14:12 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 21:25
Posty: 21792
etred napisał(a):
dsp napisał(a):
Czekamy na wersję z mapką.


https://mpk.jacekk.net/map.html

Wow, rewelacja!

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 14:18 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 19:08
Posty: 10368
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
flosan napisał(a):
Jeśli mógłbym coś jeszcze zasugerować to opcję na mapie taką, by po kliknięciu na dany przystanek oprócz jego numeru i nazwy wyskakiwało np. 10 najbliższych pozycji za ile minut przyjedzie tramwaj, albo o której przyjedzie z oznaczeniem czy odczyt GPS czy rozkładowy.

Ja bym dodał jeszcze po kliknięciu na dany tramwaj listę około 8 przystanków i przy każdym dopisek za ile minut ten konkretny tramwaj planowo ma się stawić na tych przystankach.

flosan napisał(a):
Dziękuję, będę korzystał z tej mapki, nawet na Chrome w Andku działa z przeglądarki

Ano działa, ale trochę się buguje, mi pokazywało "8" na Pawiej, "52" na ciągu bronowickim i inne ciekawe rzeczy.

Jakkolwiek bardzo się cieszę, że takie coś powstało i dziękuję twórcy! :thumbup:


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 17:20 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 17:58
Posty: 291
flosan napisał(a):
Rzeczywiście są jakby dwa przystanki UJ w stronę CK, może to jakiś błąd i brakuje gdzieś indziej przystanku (no ale nazwa jest UJ, a UJ są dwa przystanki nie trzy więc dziwne, chyba, że po wybudowaniu kamienicy/hotelu przystanek zostanie bliżej skrzyżowania przeniesiony i został on już naniesiony na mapę?


Jeśli tak myślimy, to powinien być również zaznaczony dodatkowy przystanek Św. Wawrzyńca, bo obecnie jest przesunięty przed hotelem (docelowo był za) w stronę Placu Bohaterów Getta.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 16 kwi 2017, o 20:06 
Offline
Pasażer

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 13:58
Posty: 13
dsp napisał(a):
co to jest za przystanek Uniwersytet Jagielloński (32139)?

Też go zauważyłem, ale nie mam pojęcia. O ile lista podpowiedzi nazw przystanków na https://mpk.jacekk.net/ została przeze mnie ręcznie przejrzana, o tyle na mapie wyświetlam informacje bez żadnych modyfikacji - tak jak zwraca je strona ZIKiT-u. Stąd na przykład stare "Lema" albo "Wieczysta" czy mocno przesunięte przystanki na Placu Inwalidów.

Kiedyś zgłaszałem ZIKiT-owi podwójne przystanki wyświetlane na http://www.ttss.krakow.pl/ - chyba to poprawili, jednak jak stwierdzili (sic!):
Cytuj:
z uwagi na ciągłą aktualizację baz danych oraz konieczność prawidłowego działania systemów rozwiązanie musi zostać opracowane kompleksowo przy współpracy ZIKiT,
producenta systemu i MPK dlatego dokładny termin jego wdrożenia nie jest w tym momencie do określenia.


flosan napisał(a):
szkoda, że to nie APK'a, ale może kiedyś?
Strona internetowa jest dla mnie wygodniejsza do utrzymania - i uniwersalna!

flosan napisał(a):
po kliknięciu na dany przystanek oprócz jego numeru i nazwy wyskakiwało np. 10 najbliższych pozycji za ile minut przyjedzie tramwaj
Jest to w planach ;) Taka opcja została za to już dodana na głównej stronie https://mpk.jacekk.net/ - możesz kliknąć w odjazd, by zobaczyć rozkład konkretnego tramwaju.

Cukier napisał(a):
Ja bym dodał jeszcze po kliknięciu na dany tramwaj listę około 8 przystanków i przy każdym dopisek za ile minut ten konkretny tramwaj planowo ma się stawić na tych przystankach.
Też jest w planach.

Cukier napisał(a):
trochę się buguje, mi pokazywało "8" na Pawiej, "52" na ciągu bronowickim i inne ciekawe rzeczy.
Pozycja na mapce w tramwajach też czasem "skacze" - GPS nie jest idealny. Mógłbym próbować korygować takie błędy (nagły "wyskok" na odległą od poprzedniej pozycję) - ale to nie w najbliższym czasie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL