Zgubiłem go przy uaktualnianiu GT8 po przebudowach. Naprawione.
Mapa TTSS Kraków / Śledzenie pojazdów km na żywo
Moderator: Moderatorzy
etred - mam kilka spostrzeżeń, jeśli dasz radę chociaż część nanieść tych zmian.
HW105, HW107, RW112 na 100% skasowane
HW114 pojawia się, był w tym tygodniu na "22" podobnie jest z HW129. HW119 kursują.
HW128 już wywieziony na złom
HW158 dzisiaj i wczoraj na "21"
są też wszystkie od HW167-HW174
RZ207 zmieniono zajezdnie i jest HZ207
HZ250, HZ252, HZ278 kursują bez nadajników, brakuje też innych huckich składów
RF310 w TR
RF312 zmiana numeru na RF316
brakuje też sporo krakowiaków.
pozdrawiam
HW105, HW107, RW112 na 100% skasowane
HW114 pojawia się, był w tym tygodniu na "22" podobnie jest z HW129. HW119 kursują.
HW128 już wywieziony na złom
HW158 dzisiaj i wczoraj na "21"
są też wszystkie od HW167-HW174
RZ207 zmieniono zajezdnie i jest HZ207
HZ250, HZ252, HZ278 kursują bez nadajników, brakuje też innych huckich składów
RF310 w TR
RF312 zmiana numeru na RF316
brakuje też sporo krakowiaków.
pozdrawiam
Na liście są tylko pojazdy, które miały działający GPS w ciągu ostatnich, powiedzmy, pięciu miesięcy. Z tego powodu braków nie uzupełniam (i nie chcę tego robić).
Co do zezłomowanych/wywiezionych - te faktycznie można wyrzucić, żeby nie śmieciły. Poczekam do jutra i usunę, chyba że ktoś poda rozsądny powód, aby je trzymać na liście.
Poprawiłem do spółki z HZ208 (który najwyraźniej nie ma GPS-a).
To powinno poprawić MPK/ZTP, bo w danych GTFS pięć dni temu musiał być wciąż przypisany numer 312. Poczekam na ponowne pojawienie się "rodzynka" i jeśli dalej będzie źle, dodam odpowiedni warunek w kodzie (tak jak kiedyś 250->410).
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
Jest szansa, że "GPSy" zostaną przełożone do tych tramwajów, które ich nie mają/mają niesprawne, wtedy w teorii powinny wskazywać na nowe numery ale np. RY899 dostał "GPSa" z jakiegoś RF3XX i przez pewien czas wyświetlał się z innym numerem.
Starocie i skasowane tramwaje wyrzucone z listy. Numer 312 będzie od teraz "sztucznie" poprawiany na 316.
PS. Tramwajowy TTSS się zaciął - o ile dane tablicowe są aktualne i poprawne, to pozycje na mapie już nie (wszystko stoi w miejscu od godziny).
Jeśli dacie znać o takich machlojkach, będę poprawiał.pasazer_mobilisu pisze: ↑21 cze 2020, o 23:12RY899 dostał "GPSa" z jakiegoś RF3XX i przez pewien czas wyświetlał się z innym numerem.
PS. Tramwajowy TTSS się zaciął - o ile dane tablicowe są aktualne i poprawne, to pozycje na mapie już nie (wszystko stoi w miejscu od godziny).
Tramwajowy TTSS działa jakby nie mógł. Co chwilę się resetuje (znika, potem włącza się bez danych, po jeszcze paru minutach pojawiają się tramwaje i przystanki) - i tak od paru dni. W sumie jestem ciekawy powodów takiego zachowania.
Dzisiaj tramwaje niestety na dobre zniknęły. 

Tramwaje padły.

Kilka z nich jest. Ale dosłownie kilka
-
- Miłośnik
Nie wiem czy tak do końca padły bo wczoraj na pętli Krowodrza Górka jak było zatrzymanie tramwajów o 6 to podawano iż wstrzymali wyjazd tramwajów z zajezdni. Wiec albo przejęzyczenie albo celowo wyłączyli aby ludzi nie wk.....
- pasazer_mobilisu
- Administrator Techniczny
Bez przesady, tramwajów było widocznych dosłownie kilka a przez samą Krowodrze nie wstrzymywaliby wyjazdów na linie, które nawet w te okolice nie jeżdżą.pabloskrak pisze: ↑18 lip 2020, o 06:43Nie wiem czy tak do końca padły bo wczoraj na pętli Krowodrza Górka jak było zatrzymanie tramwajów o 6 to podawano iż wstrzymali wyjazd tramwajów z zajezdni. Wiec albo przejęzyczenie albo celowo wyłączyli aby ludzi nie wk.....
Dokładnie. Sprawdzałem wczoraj kilka razy w różnych odstępach czasu i cały czas pokazywało się bodajże 6 wagonów tramwajowych: 2 "9" w Bombardierach NGT6 które jak się później okazało wcale nie były na tej linii, 1 "8" oraz "4" i jeszcze jakieś 2 linie po jednej brygadzie (myślę, że była to "22" i coś jeszcze). 

Potwierdzam, TTSS pokazywał głupoty na tramwajach, max 10 tramwajów na całym mieście, a do tego bez rozkładów (sama lokalizacja, linia i kierunek). Kojarzę jeszcze jakąś brygadę „19”.
Tutaj znajdziesz różne mapy, schematy, obliczenia i wykazy, które dotychczas udostępniłem.
-
- Miłośnik
Bo coś ostatnio często nie działa TTSS.
A prawie codziennie widzę zawieszone tablice przystankowe tzw TRAPEZ.
A prawie codziennie widzę zawieszone tablice przystankowe tzw TRAPEZ.