Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 17 sty 2020, o 19:34

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 633 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 gru 2019, o 23:13 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 955
Lw25 napisał(a):
Dostałem kolejną odpowiedź z ZTP, tym razem, że jakieś formy lokalizacji te autobusy mają, bo bez nich by SIP nie działał (haha), ale... zadecydowano o nie integrowaniu komputerów różnych producentów, a zakupach w przyszłości tylko od jednego. :O

Czyli rozumiem że starszych Mercedesów i Solarisów nie zobaczymy na mapie... Przecież to jest jakaś kpina!


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2019, o 12:54 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 6 paź 2015, o 17:05
Posty: 50
Jamnik napisał(a):
Czyli rozumiem że starszych Mercedesów i Solarisów nie zobaczymy na mapie... Przecież to jest jakaś kpina!

DO211 już dostał jakiś nowy tablet i ostatnio się wyświetlał na mapie.

_________________
Zapraszam do dołączenia do grupy, gdzie codziennie dzielimy się ciekawostkami brygadowymi
https://www.facebook.com/groups/153681068559564/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2019, o 13:25 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 955
Chyba że kupią komputery do obecnych autobusów i później po prostu przełożą do nowych. Oby tak było.

A ten DO211 był zidentyfikowany przez system? Tzn czy wyświetlał się jego numer taborowy?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 7 gru 2019, o 16:00 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 6 paź 2015, o 17:05
Posty: 50
Jamnik napisał(a):
Chyba że kupią komputery do obecnych autobusów i później po prostu przełożą do nowych. Oby tak było.

A ten DO211 był zidentyfikowany przez system? Tzn czy wyświetlał się jego numer taborowy?

Tak

_________________
Zapraszam do dołączenia do grupy, gdzie codziennie dzielimy się ciekawostkami brygadowymi
https://www.facebook.com/groups/153681068559564/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2019, o 08:42 
Offline
Kierownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sie 2017, o 11:19
Posty: 760
Zastanawia mnie czy ten DO211 faktycznie dostał nowy sprzęt czy może to był błąd systemu/przełożenie z innego autobusu, jeśli faktycznie doposażą starsze wozy powiedzmy te z lat 2010 i nowsze to super.

Tymczasem znów wywaliło taborowe, więc nie podpatrzymy zmian w rozdziale taboru.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2019, o 11:42 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 955
pasazer_mobilisu napisał(a):
Tymczasem znów wywaliło taborowe, więc nie podpatrzymy zmian w rozdziale taboru.

Zapewne znowu jest to przypadek :/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 9 gru 2019, o 12:14 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2011, o 17:15
Posty: 2042
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały
pasazer_mobilisu napisał(a):
Zastanawia mnie czy ten DO211 faktycznie dostał nowy sprzęt

Dostał.

_________________
https://www.facebook.com/KrakowLinia154/?fref=ts - zapraszam i polecam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2019, o 12:01 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2011, o 17:15
Posty: 2042
Lokalizacja: Kraków Prądnik Biały
No i na mapie pojawił się PU341.

_________________
https://www.facebook.com/KrakowLinia154/?fref=ts - zapraszam i polecam :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2019, o 12:27 
Offline
Kierownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sie 2017, o 11:19
Posty: 760
No i super :) Dobrze że w końcu z tym ruszyli, pytanie tylko czy wszystkie starsze autobusy dostaną ten bajer?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2019, o 14:45 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 16:46
Posty: 2615
Ponawiam zapytanie o wyświetlanie zjazdów i wyjazdów tramwajowych. Tym bardziej, że te autobusowe, które pasażerów nie zabierają się pokazują :/

_________________
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 10 gru 2019, o 18:22 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 103
Cytuj:
Ponawiam zapytanie o wyświetlanie zjazdów i wyjazdów tramwajowych. Tym bardziej, że te autobusowe, które pasażerów nie zabierają się pokazują :/

Odpowiedź z tego posta wciąż jest aktualna:
viewtopic.php?f=100&t=4882&p=224055#p224055


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2019, o 05:52 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 26 maja 2015, o 16:08
Posty: 3173
Lokalizacja: Kraków
Jeśli chodzi o DO211, to dziś jest w TTSS na "215":
ObrazekObrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2019, o 11:46 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 955
Witamy na mapie BU903.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2019, o 12:09 
Offline
Kierownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sie 2017, o 11:19
Posty: 760
Takiego starego trupa jak BU903 się nie spodziewałem z GPSem :)
To już (dopiero?) trzeci autobus z dołożonym GPSem i we wszystkich ten sam problem - w TTSS wyświetla się numer linii bez kierunku.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 12 gru 2019, o 12:21 
Offline
Kierownik

Dołączył(a): 3 paź 2017, o 18:57
Posty: 955
Akurat w BU903 wyświetla się kierunek :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 633 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL