Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 10 gru 2019, o 08:43

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 592 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 40  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 kwi 2017, o 18:25 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 98
Cytuj:
Ktoś kiedyś wrzucał obrazek strony/mapki MPKowskiej/ZIKITowskiej niedostępnej publicznie

To jest publicznie dostępne ;)
http://www.ttss.krakow.pl/internetservice/


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 17 kwi 2017, o 18:29 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 16:58
Posty: 360
Teraz tak ;) W lutym nikt o tym nie wiedział ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 11:06 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 16:46
Posty: 2600
I ktoś wykopał: http://www.wykop.pl/link/3700311/sledze ... -krakowie/

HK459 i 460 wyświetla jako wysokie.
RW164 nie powinien być jako HW164 ? http://psmkms.krakow.pl/index.php/cieka ... wski-tabor

_________________
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 11:23 
Offline
Specjalista

Dołączył(a): 12 wrz 2015, o 18:21
Posty: 276
Lokalizacja: Kraków
smerf napisał(a):
I ktoś wykopał: http://www.wykop.pl/link/3700311/sledze ... -krakowie/

HK459 i 460 wyświetla jako wysokie.
RW164 nie powinien być jako HW164 ? http://psmkms.krakow.pl/index.php/cieka ... wski-tabor


I jeszcze HW159 pokazuje się jako RW159.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 11:33 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 98
Zaraz poprawię składy.

Ogólnie media podchwyciły:
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... ernetowej/
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/gdzie- ... 19826.html
http://krknews.pl/czekasz-tramwaj-zobac ... ny-system/

Interesowała się też ESKA i Dziennik Polski.


Ostatnio edytowano 18 kwi 2017, o 13:40 przez etred, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 12:16 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 98
Zgłoszone składy zostały poprawione.

Które jeszcze N8S dostały człon z niską podłogą? Wszystkie?

Ogólnie jest jakaś dobre źródło takich danych (wysoka/niska podłoga)?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 12:25 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 16:46
Posty: 2600
Cala seria N8.
Oprocz tego to EU8N, NGT6, NGT8, 2014N i GT8C.

Dla zmian ad-hoc w przypadku zatrzyman zauwazylem, ze na mapie w tooltipie pojawiaja sie zmienione koncowki w przypadku kierowan do innych petli. Czy bylaby mozliwosc wyswietlanie takiej zmienionej destynacji na tablicy odjazdow ?

_________________
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 12:57 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 16:58
Posty: 360
N8S, EU8N i GT8C jest częściowo-niskopodłogowy przecież..


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 13:12 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 gru 2011, o 18:08
Posty: 10821
Lokalizacja: Tereny Zapleszowskie
etred napisał(a):
Które jeszcze N8S dostały człon z niską podłogą? Wszystkie?

Wszystkie N8, EU8N zaś z GT8 tylko #RF313 i #RF323.

I błędne jest odnoszenie się do GT8C, bo "C" jest tutaj oznaczeniem rodzaju rozruchu (Chopperowy) w przeciwieństwie do "S" (Stycznikowy) i to oznaczenie nic nie mówi o niskiej podłodze:
- #RF313 dostał zbulwione czoła, niski człon i przeszedł wymianę elektryki, więc jest GT8C
- #RF323 dostał tylko zbulwione czoła i niski człon, a elektryka nie została w nim ruszona, więc jest nadal GT8S


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 13:32 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 15 kwi 2017, o 12:58
Posty: 98
N8S - racja - mój błąd.

GT8S/C - to też poprawiłem zgodnie z informacją.

Przypominam - jeśli nie działa, proszę "mocno" odświeżyć (Ctrl + F5).


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 13:37 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22743
etred napisał(a):
Zaraz poprawię składy.

Ogólnie media podchwyciły:
http://www.gazetakrakowska.pl/wiadomosc ... e,9490313/
http://krknews.pl/czekasz-tramwaj-zobac ... ny-system/

Interesowała się też ESKA i Dziennik Polski.

A także lovekrakow i Radio Kraków :)
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/gdzie- ... 19826.html
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... ernetowej/

Radio ZET Gold też miało się z Tobą skontaktować.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 17:28 
Offline
Dyrektor
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 wrz 2009, o 07:45
Posty: 1012
Lokalizacja: Kraków NH
W RMF FM też słyszałam dziś o mapce :)

_________________
Rozwinięte miasto to nie takie, w którym biedni jeżdżą samochodami. W rozwiniętym mieście bogaci podróżują komunikacją publiczną - Enrique Penalosa.


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 18:23 
Offline
Administrator Techniczny

Dołączył(a): 28 lut 2017, o 16:58
Posty: 360
UWAGA! ZIKIT podchwycił temat =D =D

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 19:51 
Offline
Miłośnik

Dołączył(a): 18 lip 2016, o 18:39
Posty: 50
Lokalizacja: Bronowice
Od czego zależy oznaczenie kursu zjazdowego numerem linii bądź skrótem "NH"? :-) BTW, to "NH" okazało się być 3.

https://zapodaj.net/b39873bfa2eea.png.html


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 18 kwi 2017, o 20:33 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 6 lut 2015, o 16:46
Posty: 2600
To 20 pewnie też ma NH, tylko musisz odświeżyć stronę.

_________________
"Jest super, jest super
Więc o co ci chodzi?"


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 592 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 40  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL