Mapa komunikacji aglomeracyjnej

Bilety, działalność ZIKiT oraz pozostałe tematy związane z komunikacją miejską w Krakowie

Moderator: Moderatorzy

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#106 Post autor: LK » 28 lis 2010, o 18:56

Tak w gwoli ścisłości automat KKM na przystanku Kuklińskiego znajduje się po drugiej stronie estakady na przystanku tramwajowym.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#107 Post autor: Kaszmir » 28 lis 2010, o 19:26

LK pisze:Tak w gwoli ścisłości automat KKM na przystanku Kuklińskiego znajduje się po drugiej stronie estakady na przystanku tramwajowym.
Nie mam pojęcia, czemu umieściłem przystanek z drugiej strony ;) Chyba z przyzwyczajenia, gdy "20" jeździła do Szklarskiej. Poprawione.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, o 19:26 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 2 razy.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#108 Post autor: LK » 28 lis 2010, o 19:55

Teraz znalazłem błąd w postaci nieoznaczenia przebiegu "904" przez Dietla - Wielopole/Starowiślną i Westerplatte.

Przy okazji dla czystości schematu: - należałoby dodać kreseczkę od pętli do napisy Cmentarz Rakowicki.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, o 19:58 przez LK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#109 Post autor: Kaszmir » 28 lis 2010, o 21:17

LK pisze:Teraz znalazłem błąd w postaci nieoznaczenia przebiegu "904" przez Dietla - Wielopole/Starowiślną i Westerplatte.
Tak tak ;) Naprawione.
LK pisze:Przy okazji dla czystości schematu: - należałoby dodać kreseczkę od pętli do napisy Cmentarz Rakowicki.
Nie nie, dodawanie takiej krótkiej kreseczki tylko by pogorszyło czytelność. Generalnie staram się też kresek unikać - w pobliżu nie ma innej pętli, z którą można by pomylić.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, o 21:17 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 2 razy.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#110 Post autor: LK » 29 lis 2010, o 21:03

Kaszmir pisze:w pobliżu nie ma innej pętli, z którą można by pomylić.
Zadałem małe pytanie kontrolne kuzynowi z Kołobrzegu - uznał iż pętla Cmentarz Rakowicki nazywa się... Dworzec Główny Wschód - dlaczego - bo ta nazwa jest na równi... i nie jest to sposób myślenia tylko niego, a jeszcze kilku osób.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#111 Post autor: Kaszmir » 30 lis 2010, o 02:23

LK pisze:Zadałem małe pytanie kontrolne kuzynowi z Kołobrzegu - uznał iż pętla Cmentarz Rakowicki nazywa się... Dworzec Główny Wschód - dlaczego - bo ta nazwa jest na równi... i nie jest to sposób myślenia tylko niego, a jeszcze kilku osób.
Trochę to nielogiczne, bo CR oznaczony jest jako pętla tramwajowa, a pod DGW są zaznaczone "208" i "902".

Niemniej niech będzie, zmieniłem ;) Mapka jak zwykle dostępna w pierwszym poście tematu.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2010, o 02:23 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#112 Post autor: LK » 4 gru 2010, o 14:45

Nad Bibicami Pętlą został jeszcze napis Węgrzce Centrum Medyczne.


Napis usunięty - K
Ostatnio zmieniony 4 gru 2010, o 15:05 przez LK, łącznie zmieniany 2 razy.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#113 Post autor: LK » 22 gru 2010, o 22:49

Zbliżają się święta (pewnie będziesz zajęty), ale i zmiany w Niepołomicach (o których wiesz) mam jednak pytanie:
Na kiedy będzie gotowa aktualizacja mapy :?:

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#114 Post autor: Kaszmir » 27 gru 2010, o 16:31

LK pisze:Zbliżają się święta (pewnie będziesz zajęty), ale i zmiany w Niepołomicach (o których wiesz) mam jednak pytanie:
Na kiedy będzie gotowa aktualizacja mapy :?:
Czas mam, niczego jednak obiecać nie mogę, bo trochę do dodania jest. Postaram się tak szybko, jak tylko mogę.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#115 Post autor: LK » 28 gru 2010, o 22:16

Kaszmir pisze:Czas mam, niczego jednak obiecać nie mogę, bo trochę do dodania jest.
Wygląda mi na to iż, będziesz musiał poprzestawiać trochę legendę, gdyż Chobot jest na wysokości Stanisławic (za puszczą) i z moich wyliczeń na oko bagażniki będą trochę za blisko Chobotu Leśniczówki.

Lubię kombinować od czasu do czasu i zastanawiałem się, czy nie byłoby dobrym pomysłem zrobienie w jednym z rogów schematu (np. za Brzeźnicą) przebiegu linii autobusowych w Skawinie (powiększonego), dla zwiększenia poprawności tego co podaje mapa z rzeczywistością :?:


Poprawiony schemat cytowania - K
Ostatnio zmieniony 28 gru 2010, o 22:52 przez LK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#116 Post autor: Kaszmir » 28 gru 2010, o 22:56

LK pisze:Wygląda mi na to iż, będziesz musiał poprzestawiać trochę legendę, gdyż Chobot jest na wysokości Stanisławic (za puszczą) i z moich wyliczeń na oko bagażniki będą trochę za blisko Chobotu Leśniczówki.
Wstępnie mam szkielet i wyszło na to, że Chobot nie zahacza o legendę. Choć w praniu może się to zmienić.
LK pisze:Lubię kombinować od czasu do czasu i zastanawiałem się, czy nie byłoby dobrym pomysłem zrobienie w jednym z rogów schematu (np. za Brzeźnicą) przebiegu linii autobusowych w Skawinie (powiększonego), dla zwiększenia poprawności tego co podaje mapa z rzeczywistością :?:
Ze swej strony nie przepadam za dodatkowymi okienkami na mapkach, jednak nie ukrywam, że rozważałem i rozważam takie w przypadku Skawiny. Na pewno jeśli dodadzą jeszcze jedną linię, będzie to nieuniknione. Z drugiej strony za rok można się spodziewać oddania tramwaju na Kampus i Skawinę czeka rewolucja, może też zmniejszenie ilości linii, a zwiększenie ~f (na pewno spokojnie można by połączyć "233" z "253"). Tak czy owak rozważam osobne okienko dla Skawiny na mapce ;)

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#117 Post autor: LK » 28 gru 2010, o 23:04

Kaszmir pisze: Wstępnie mam szkielet i wyszło na to, że Chobot nie zahacza o legendę. Choć w praniu może się to zmienić.
Myślałem też o napisie.
Kaszmir pisze:Tak czy owak rozważam osobne okienko dla Skawiny na mapce ;)
Jak dla mnie nową linią może być nocka, gdyż pojawiają się już coraz głośniejsze głosy za dodatkową linią nocną (to był nawet temat kampanii samorządowej).

Swoją drogą nie dojdziemy chyba na mapce do stanu jaki prezentuje Gdańsk koło Dworca Głównego:
http://www.ztm.gda.pl/img/auto_09.12_2000x1425.jpg
Chyba to stąd wziąłem ten pomysł.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#118 Post autor: Kaszmir » 30 gru 2010, o 11:56

LK pisze:
Kaszmir pisze: Wstępnie mam szkielet i wyszło na to, że Chobot nie zahacza o legendę. Choć w praniu może się to zmienić.
Myślałem też o napisie.
Szkielet zrobiony i napis zmieścił się bez problemu, choć daleko do legendy nie jest ;) Ogólnie "221" i "301" mam skończone, zarys "211" również, pozostało nanieść przystanki na jej trasie. Parę zmian kosmetycznych zaszło także w innych częściach planu. Myślę, że jutro przy pomyślnych wiatrach mapa zostanie opublikowana.
Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, o 11:59 przez Kaszmir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Posty: 22832
Rejestracja: 18 wrz 2009, o 21:25
Kontakt:

#119 Post autor: Kaszmir » 31 gru 2010, o 11:16

Mapa zaktualizowana :D Niewykluczone dalsze drobne poprawki, np. przebiegu trasy "301" względem linii kolejowej. Rozważam też, by uwzględnić "175" w spisach, w końcu tak samo jak inne wyjeżdża poza granice Miasta.

Mapa jak zwykle dostępna w pierwszym poście albo bezpośrednio pod tym linkiem.

LK
Dyrektor
Posty: 1605
Rejestracja: 21 wrz 2009, o 22:14
Lokalizacja: Lengyelország

#120 Post autor: LK » 31 gru 2010, o 11:21

Pierwsza poprawka - Węgrzce Centrum Medyczne jest nad Zastowem (była już przed aktualizacją).
Jeśli chodzi o "175" - swoją drogą, ja bym dodał.

Przystanki raczej na oko są ok, ale sprawdzę.

EDIT: prawie zapomniałem - sieć Telebusa musiała ulec zmianom (nie ma wjazdu z Kuklińskiego w Gromadzką od strony przystanku Płaszów, tfu Lipska.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2010, o 11:34 przez LK, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „IV. Wokół KMK”