Platforma Komunikacyjna Krakowa

"Komunikacja miejska ma być dla ludzi, nigdy na odwrót"
Teraz jest 23 wrz 2019, o 12:16

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2010, o 18:56 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Tak w gwoli ścisłości automat KKM na przystanku Kuklińskiego znajduje się po drugiej stronie estakady na przystanku tramwajowym.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2010, o 19:26 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
LK napisał(a):
Tak w gwoli ścisłości automat KKM na przystanku Kuklińskiego znajduje się po drugiej stronie estakady na przystanku tramwajowym.

Nie mam pojęcia, czemu umieściłem przystanek z drugiej strony ;) Chyba z przyzwyczajenia, gdy "20" jeździła do Szklarskiej. Poprawione.


Ostatnio edytowano 28 lis 2010, o 19:26 przez Kaszmir, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2010, o 19:55 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Teraz znalazłem błąd w postaci nieoznaczenia przebiegu "904" przez Dietla - Wielopole/Starowiślną i Westerplatte.

Przy okazji dla czystości schematu: - należałoby dodać kreseczkę od pętli do napisy Cmentarz Rakowicki.


Ostatnio edytowano 28 lis 2010, o 19:58 przez LK, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2010, o 21:17 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
LK napisał(a):
Teraz znalazłem błąd w postaci nieoznaczenia przebiegu "904" przez Dietla - Wielopole/Starowiślną i Westerplatte.

Tak tak ;) Naprawione.

LK napisał(a):
Przy okazji dla czystości schematu: - należałoby dodać kreseczkę od pętli do napisy Cmentarz Rakowicki.

Nie nie, dodawanie takiej krótkiej kreseczki tylko by pogorszyło czytelność. Generalnie staram się też kresek unikać - w pobliżu nie ma innej pętli, z którą można by pomylić.


Ostatnio edytowano 28 lis 2010, o 21:17 przez Kaszmir, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2010, o 21:03 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Kaszmir napisał(a):
w pobliżu nie ma innej pętli, z którą można by pomylić.
Zadałem małe pytanie kontrolne kuzynowi z Kołobrzegu - uznał iż pętla Cmentarz Rakowicki nazywa się... Dworzec Główny Wschód - dlaczego - bo ta nazwa jest na równi... i nie jest to sposób myślenia tylko niego, a jeszcze kilku osób.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2010, o 02:23 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
LK napisał(a):
Zadałem małe pytanie kontrolne kuzynowi z Kołobrzegu - uznał iż pętla Cmentarz Rakowicki nazywa się... Dworzec Główny Wschód - dlaczego - bo ta nazwa jest na równi... i nie jest to sposób myślenia tylko niego, a jeszcze kilku osób.

Trochę to nielogiczne, bo CR oznaczony jest jako pętla tramwajowa, a pod DGW są zaznaczone "208" i "902".

Niemniej niech będzie, zmieniłem ;) Mapka jak zwykle dostępna w pierwszym poście tematu.


Ostatnio edytowano 30 lis 2010, o 02:23 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2010, o 14:45 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Nad Bibicami Pętlą został jeszcze napis Węgrzce Centrum Medyczne.


Napis usunięty - K


Ostatnio edytowano 4 gru 2010, o 15:05 przez LK, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2010, o 22:49 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Zbliżają się święta (pewnie będziesz zajęty), ale i zmiany w Niepołomicach (o których wiesz) mam jednak pytanie:
Na kiedy będzie gotowa aktualizacja mapy :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2010, o 16:31 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
LK napisał(a):
Zbliżają się święta (pewnie będziesz zajęty), ale i zmiany w Niepołomicach (o których wiesz) mam jednak pytanie:
Na kiedy będzie gotowa aktualizacja mapy :?:

Czas mam, niczego jednak obiecać nie mogę, bo trochę do dodania jest. Postaram się tak szybko, jak tylko mogę.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2010, o 22:16 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Kaszmir napisał(a):
Czas mam, niczego jednak obiecać nie mogę, bo trochę do dodania jest.
Wygląda mi na to iż, będziesz musiał poprzestawiać trochę legendę, gdyż Chobot jest na wysokości Stanisławic (za puszczą) i z moich wyliczeń na oko bagażniki będą trochę za blisko Chobotu Leśniczówki.

Lubię kombinować od czasu do czasu i zastanawiałem się, czy nie byłoby dobrym pomysłem zrobienie w jednym z rogów schematu (np. za Brzeźnicą) przebiegu linii autobusowych w Skawinie (powiększonego), dla zwiększenia poprawności tego co podaje mapa z rzeczywistością :?:


Poprawiony schemat cytowania - K


Ostatnio edytowano 28 gru 2010, o 22:52 przez LK, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2010, o 22:56 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
LK napisał(a):
Wygląda mi na to iż, będziesz musiał poprzestawiać trochę legendę, gdyż Chobot jest na wysokości Stanisławic (za puszczą) i z moich wyliczeń na oko bagażniki będą trochę za blisko Chobotu Leśniczówki.

Wstępnie mam szkielet i wyszło na to, że Chobot nie zahacza o legendę. Choć w praniu może się to zmienić.

LK napisał(a):
Lubię kombinować od czasu do czasu i zastanawiałem się, czy nie byłoby dobrym pomysłem zrobienie w jednym z rogów schematu (np. za Brzeźnicą) przebiegu linii autobusowych w Skawinie (powiększonego), dla zwiększenia poprawności tego co podaje mapa z rzeczywistością :?:

Ze swej strony nie przepadam za dodatkowymi okienkami na mapkach, jednak nie ukrywam, że rozważałem i rozważam takie w przypadku Skawiny. Na pewno jeśli dodadzą jeszcze jedną linię, będzie to nieuniknione. Z drugiej strony za rok można się spodziewać oddania tramwaju na Kampus i Skawinę czeka rewolucja, może też zmniejszenie ilości linii, a zwiększenie ~f (na pewno spokojnie można by połączyć "233" z "253"). Tak czy owak rozważam osobne okienko dla Skawiny na mapce ;)

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 gru 2010, o 23:04 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Kaszmir napisał(a):
Wstępnie mam szkielet i wyszło na to, że Chobot nie zahacza o legendę. Choć w praniu może się to zmienić.
Myślałem też o napisie.

Kaszmir napisał(a):
Tak czy owak rozważam osobne okienko dla Skawiny na mapce ;)
Jak dla mnie nową linią może być nocka, gdyż pojawiają się już coraz głośniejsze głosy za dodatkową linią nocną (to był nawet temat kampanii samorządowej).

Swoją drogą nie dojdziemy chyba na mapce do stanu jaki prezentuje Gdańsk koło Dworca Głównego:
http://www.ztm.gda.pl/img/auto_09.12_2000x1425.jpg
Chyba to stąd wziąłem ten pomysł.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 gru 2010, o 11:56 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
LK napisał(a):
Kaszmir napisał(a):
Wstępnie mam szkielet i wyszło na to, że Chobot nie zahacza o legendę. Choć w praniu może się to zmienić.
Myślałem też o napisie.

Szkielet zrobiony i napis zmieścił się bez problemu, choć daleko do legendy nie jest ;) Ogólnie "221" i "301" mam skończone, zarys "211" również, pozostało nanieść przystanki na jej trasie. Parę zmian kosmetycznych zaszło także w innych częściach planu. Myślę, że jutro przy pomyślnych wiatrach mapa zostanie opublikowana.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Ostatnio edytowano 30 gru 2010, o 11:59 przez Kaszmir, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2010, o 11:16 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 wrz 2009, o 20:25
Posty: 22564
Mapa zaktualizowana :D Niewykluczone dalsze drobne poprawki, np. przebiegu trasy "301" względem linii kolejowej. Rozważam też, by uwzględnić "175" w spisach, w końcu tak samo jak inne wyjeżdża poza granice Miasta.

Mapa jak zwykle dostępna w pierwszym poście albo bezpośrednio pod tym linkiem.

_________________
Krabok - krakowski blog o komunikacji
Profil pkk na fb


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 gru 2010, o 11:21 
Offline
Dyrektor

Dołączył(a): 21 wrz 2009, o 21:14
Posty: 1605
Lokalizacja: Lengyelország
Pierwsza poprawka - Węgrzce Centrum Medyczne jest nad Zastowem (była już przed aktualizacją).
Jeśli chodzi o "175" - swoją drogą, ja bym dodał.

Przystanki raczej na oko są ok, ale sprawdzę.

EDIT: prawie zapomniałem - sieć Telebusa musiała ulec zmianom (nie ma wjazdu z Kuklińskiego w Gromadzką od strony przystanku Płaszów, tfu Lipska.


Ostatnio edytowano 31 gru 2010, o 11:34 przez LK, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 173 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL