http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... gn=4807058

PS. czy moje obawy o te ustawienie rozkładów są uzasadnione:P.
Moderator: Moderatorzy
A teraz jest lepiej? "128" i "184" kursujące parami, przy tej samej ~f. Wspomniany przykład o linii "242". Jest jeszcze mnóstwo podobnych przypadków.Locutus pisze:Kaszmir – no z całym szacunkiem, ale Ty chyba widzisz, jak nieudolnym zarządcą jest z-cośtam… Nie potrafią wyegzekwować odpowiedniego taboru, nie potrafią wyegezekwować braku reklam na szybach, nie potrafią zadbać o estetykę miejską, wymagając od przewoźników krakowskiego malowania... Niestety, ale z-cośtam pod wieloma względami bliżej do takich organizatorów jak KZK GOP niż do wzorców w stylu gdyńskiego czy warszawskiego ZTM... Stąd też i uzasadnione obawy o to, co będzie się działo, jak to oni przejmą układanie rozkładów...
Tak by było, gdyby zamierzali układać rozkłady od nowa. Ponieważ jednak nie wchodzi to w grę, zapewne zachowają obecne i dokonają zmian wtedy, kiedy będą one konieczne albo mieszkańcy będą się domagać. Taką mam nadziejęLocutus pisze:Ja z kolei wychodzę z założenia, że z-cośtam potrafi spierniczyć wszystko, co jest do spierniczenia i nie bardzo widzę, czemu mieliby uczynić wyjątek dla rozkładów jazdy... :-P Zwłaszcza, że – choć obecnie idealnie nie jest – to i tak jeszcze wiele rzeczy w tychże rozkładach schrzanić się da. ;-)
Nie do końca prawda. Np. szczyt/międzyszczyt - czasy przejazdu i tak się różnią, więc nie jest to kwestia oprogramowania, a raczej tego, że komuś się nie chce. I za to płacą pasażerowie - stracony czas, a także wyższe koszty km.Flover pisze:Kiedyś na innym forum, które obecnie jest zamknięte, rozmawialiśmy o tym i kompetentna osoba powiedziała, że ma to związek z oprogramowaniem do generowania rozkładów.
Wydaje mi się, że te liczniki prędkości w N8 nie są zbyt dokładne. 75 km/h to chyba trochę za dużo, skoro ten model może jechać max 70 (LINK).bombka pisze:Kiedyś widziałem nasz "Szybki Tramwaj" a dokładnie N8. Do Czyżyn miał 8 minut spóźnienia, a na R. Mogilskie zajechał z nad spieszeniem 1 min... i kto powie że szybki tramwaj jest zbyt wolny? Na odcinku AWF -> Wieczysta jechał 75 km/hPrzynajmniej tak wskazywał licznik... Kiedyś z KG do AWF N8 dojechał w 20 minut... I czy nasz tramwaj nie może być szybki?