Karta Krakowska
Moderator: Moderatorzy
Karta Krakowiaka
A punkt przy ul. Wawrzyńca?
Karta Krakowiaka
Mógłbyś się zdziwić...Cukier pisze:Zapewne na Powstańców Wielkopolskich, bo to miejsce już ma taką aurę sprzyjającą pustce.
Karta Krakowska
Właśnie wróciłem z PSB przy Podwale z nowiutką KK
Czyli od września będę bogatszy o 17 zł miesięcznie
Kilka informacji praktycznych. W rzeczywistości są 3 kolejki, ale nie każdy o tym wie (niestety kiepska organizacja): stanowiska 1 - 3 to bilety miesięczne, stanowiska 4 - 5 to składanie wniosków o KK, stanowiska 6 - 7 to odbiór KK oraz okazywanie PITów. Po okazaniu PITu moja karta była gotowa w przeciągu ~1 minuty.
Także nie patrzcie na długie kolejki, tylko wchodźcie do środka.

Kilka informacji praktycznych. W rzeczywistości są 3 kolejki, ale nie każdy o tym wie (niestety kiepska organizacja): stanowiska 1 - 3 to bilety miesięczne, stanowiska 4 - 5 to składanie wniosków o KK, stanowiska 6 - 7 to odbiór KK oraz okazywanie PITów. Po okazaniu PITu moja karta była gotowa w przeciągu ~1 minuty.
Karta Krakowska
Ja odebrałem swoją Kartę Krakowską tydzień temu na Dworcu Głównym około 16:30. Kolejka była mała, a tam też jest osobne okienko na odbiór Karty Krakowskiej. Do okienka na KK nie było kolejki w ogóle.MarekR pisze:Właśnie wróciłem z PSB przy Podwale z nowiutką KKCzyli od września będę bogatszy o 17 zł miesięcznie
![]()
Karta Krakowska
Podbijam pytanie, bo nie do końca rozumiem, jak się ma KK do KKM. Zamówiłam plastikową KK, bo korzystałam wtedy jeszcze z ELS, ale skończyłam studia i teraz nie wiem, czego użyć jako nośnika biletu... Mam jeszcze starą KKM z osobną legitymacją, ale jeśli na KK dałoby się zapisać bilet, to byłoby najprostsze rozwiązanie.MarekR pisze:Czy ja dobrze rozumie: jeżeli wyrobię sobie KK, to KKM mogę spokojnie schować do szafy? Bo to KK będzie nośnikiem tańszego biletu?
EDIT: Lw25, dziękuję za odpowiedź

Ostatnio zmieniony 12 paź 2018, o 09:55 przez Gianna, łącznie zmieniany 1 raz.
Karta Krakowska
Na KK można zapisać bilet w tym semestralny.
Komunikacja Miejska w Krakowie jest na pokaz. Jak masa rzeczy w tym mieście.
Karta Krakowska
Dokładnie. Niepotrzebna już jest karta KKM bo w zamian masz kartę KK której się docelowo używa. KKM można schować do "szafy".Lw25 pisze:Na KK można zapisać bilet w tym semestralny.
Karta Krakowska
Można też zapisać KK na KKM, do wyboru do koloru.
Karta Krakowska
KK jako nowy nośnik z Lajkonikiem jest o tyle elastyczna, że można zakupić na nią bilet w automacie MPK jak i MKA. Ja się trochę pospieszyłem, że zapisałem KK na KKM, ale złożyłem wniosek o zmianę nośnika, składając przy tym wniosek o anulację KKM i dołączyłem zdjęcie, tyle tylko że procedura ta trwała całe 2 miesiące, choć KK zapisało mi z automatu na KKM przez internet...
Karta Krakowska
POSIADACZE KARTY KRAKOWSKIEJ MOGĄ JUŻ KUPIĆ TAŃSZY BILET AGLOMERACYJNY
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... meracyjny/
http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/kr ... meracyjny/
Karta uprawnia mieszkańców miasta do 20% zniżki na bilet okresowy komunikacji miejskiej. Dotychczas ulga jednak nie obowiązywała w przypadku zakupu biletu na linie autobusowe wyjeżdżające poza granice miasta. Od teraz krakowianie mogą już kupić ten bilet taniej. Zniżka dotyczy "miejskiej" części biletu. Opłata za przejazdy aglomeracyjne pozostaje bez zmian.