krawiec pisze:Twórcy projektów o cichym tramwaju samo sobie strzelili strzała w stopę. Gdyby zsumować głosu, to jeden projekt miałby spore szanse.
Nie można ich tak po prostu zsumować, każdy głosujący wybierał 3 projekty na które według uznania przydzielał 1, 2 lub 3 punkty, więc ktoś kto głosował tylko na projekty "Szybciej tramwajem" dał im w sumie 6 punktów, ale gdyby projekt był tylko jeden to max co mógłby przydzielić to 3 punkty a nie 6.
PanA pisze:
Ustawa o elektromobilności nakazuje określony % zero- i niskoemisyjnych WSZYSTKICH POJAZDÓW SAMOCHODOWYCH REALIZUJĄCYCH PUBLICZNE CELE, a nie tylko magicznie odkrojonej części autobusów KM.
Tego nie wiedziałem, punkt dla Ciebie chociaż dalej nie jestem przekonany że schronisko powinno się wspomagać z BO, aczkolwiek jak pokazał rozkład głosów - więcej ludzi (przynajmniej wśród glosujących) woli zwierzaczki niż rozwój KMK z którego korzystają codziennie setki tysięcy ludzi.
PanA pisze:
No tak, bo przecież wszyscy są głupi i zapomnieli, że samochód wcale nie nagrzewa się siarczyście w kilka minut oraz że zwierzęta przecież mogą zdjąć sierść jak ludzie ubrania oraz przecież - jak wszyscy wiemy - psy i koty się pocą jeszcze bardziej niż ludzie!
Nie wiem jak Ty ale ja na szczęście nie spotkałem się z tym żeby ludzie w KMK zdejmowali z siebie ubrania, jedynie jeden EU8N jeździ z reklamą z ludźmi w samych ręcznikach.