Lista najtańszych knajp w Krakowie
Moderator: Moderatorzy
W "Rewolucji" na Szewskiej 23 przy okazji poniedziałkowego karaoke jest promocja godna polecenia. Do godziny 22 piwo (0,5 l) za 2 złote, do 23 za 3, do północy za 4 złote. Promocja obowiązuje tylko w poniedziałki z ulotką, które zwykle rozdają przed klubem promotorzy (można wziąć ile się chce).
Najgorsze jest to, że te wszystkie piwa to takie siki są, że masakra. Niestety po piwie 2-4 zł nie ma się czego spodziewać, no ale są i tacy miłośnicy. 

Nie no jasne.DaroKRK pisze:Najgorsze jest to, że te wszystkie piwa to takie siki są, że masakra. Niestety po piwie 2-4 zł nie ma się czego spodziewać, no ale są i tacy miłośnicy.

- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Prawdziwe piwo typu Tyskie? LOL! Prawdziwe piwo to tylko z browarów rzemieślniczych. ;-)
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.
De gustibus....Locutus pisze:Prawdziwe piwo typu Tyskie? LOL! Prawdziwe piwo to tylko z browarów rzemieślniczych. ;-)
Dobre Tyskie jest w Kampanii Kuflowej na Gertrudy.
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
Nie zachwycają mnie przemysłowo produkowane piwa, warzone jak najmniejszym kosztem, gdzie ewidentnie oszczędza się na składnikach (aromatu chmielu w zasadzie w żadnym przemysłowo produkowanym piwie nie czuć wcale)... One mogą wydawać się dobre tylko dopóki nie skosztuje się porządnych piw z browarów rzemieślniczych. ;-)
Jedynym wyjątkiem są portery bałtyckie. Te mają smak, aromat i charakter, nawet jeśli pochodzą z Żywca czy Okocimia...
Pozdrawiam!
LOKI
Jedynym wyjątkiem są portery bałtyckie. Te mają smak, aromat i charakter, nawet jeśli pochodzą z Żywca czy Okocimia...
Pozdrawiam!
LOKI
Społem Deluxe na Floriańskiej zrobiło fajną promocję przez całe wakacje już od najbliższej niedzieli i tak aż do końca wakacji:
Poniedziałek, wtorek i niedziela:
czeskie piwo Holba do 22:00 3zł / 0,5l,
natomiast po godzinie 22:00 4zł / 0,5l.
Poniedziałek, wtorek i niedziela:
czeskie piwo Holba do 22:00 3zł / 0,5l,
natomiast po godzinie 22:00 4zł / 0,5l.
Sporo informacji jest już nieaktualnych, niestety nie mam kiedy tego zaktualizować.
W Lochness piwo teraz nie 4 zł, ale 5 zł - więc można wpisy z Lochnessem skasować, bo miałem tu umieszczać piwka za mniej niż 5 zł (po piątce można dostać w wielu miejscach). Natomiast inne oferty w lokalach z piwami za 3 i 4 zł są w większości nadal aktualne - Alternatywy, Społem - na pewno aktualne, sprawdzone
.
Jakby ktoś miał urodziny w październiku to jest fajna promocja w Pizza1 /Lwowska23/, gdzie legitymując się dowodem osobistym w dniu urodzin dostaniecie w dniu urodzin darmową dowolną pizzę z menu. Promocja zorganizowana z okazji pierwszych urodzin pizzerii, wraz z którą październikowi (i wrześniowi również) solenizanci mogą świętować otrzymując w prezencie pizzę (nie trzeba nic dodatkowo zamawiać) - oferta ważna tylko w dniu urodzin (chyba tylko w lokalu) i tylko do końca października b.r.
Ok, Loch Ness usunięte z listy - adm. K
W Lochness piwo teraz nie 4 zł, ale 5 zł - więc można wpisy z Lochnessem skasować, bo miałem tu umieszczać piwka za mniej niż 5 zł (po piątce można dostać w wielu miejscach). Natomiast inne oferty w lokalach z piwami za 3 i 4 zł są w większości nadal aktualne - Alternatywy, Społem - na pewno aktualne, sprawdzone

Jakby ktoś miał urodziny w październiku to jest fajna promocja w Pizza1 /Lwowska23/, gdzie legitymując się dowodem osobistym w dniu urodzin dostaniecie w dniu urodzin darmową dowolną pizzę z menu. Promocja zorganizowana z okazji pierwszych urodzin pizzerii, wraz z którą październikowi (i wrześniowi również) solenizanci mogą świętować otrzymując w prezencie pizzę (nie trzeba nic dodatkowo zamawiać) - oferta ważna tylko w dniu urodzin (chyba tylko w lokalu) i tylko do końca października b.r.
Ok, Loch Ness usunięte z listy - adm. K
Mamy coś nowego godnego polecenia do listy?
Zauważyłem pewną zmianę na korzyść w Społem:
Społem, św. Tomasza 4, lane piwo Kasztelan od otwarcia (18:00) do północy po 3,00 zł / 0,5 l w PONIEDZIAŁKI i WTORKI
Nie ma już Dżumandżi, ale ponoć ma być w nowej lokalizacji, a w starym miejscu trwa remont, więc nie wiadomo co się dzieje.
Nie ma też już Tawerny Marco Polo od jakiegoś roku...
szkoda!
A w Pizza1 wciąż można zgłosić się po dowolną pizzę w dniu urodzin, którą dostaniemy za darmo!
Podobnie w Tchibo (poza Factory!) w dniu urodzin (a nawet +/- 2 dni od tego dnia) z kartą Tchibo (można ją wyrobić przez internet lub na miejscu) można się zgłosić po dowolny zestaw kawy i ciasta, który otrzymamy za darmo, natomiast dla osoby towarzyszącej możemy (ale nie musimy) dodatkowo zamówić kawę, ciasto, lub zestaw kawy z ciastem za pół ceny.
Uzupełnione
- adm. K
Zauważyłem pewną zmianę na korzyść w Społem:
Społem, św. Tomasza 4, lane piwo Kasztelan od otwarcia (18:00) do północy po 3,00 zł / 0,5 l w PONIEDZIAŁKI i WTORKI
Nie ma już Dżumandżi, ale ponoć ma być w nowej lokalizacji, a w starym miejscu trwa remont, więc nie wiadomo co się dzieje.
Nie ma też już Tawerny Marco Polo od jakiegoś roku...

A w Pizza1 wciąż można zgłosić się po dowolną pizzę w dniu urodzin, którą dostaniemy za darmo!

Podobnie w Tchibo (poza Factory!) w dniu urodzin (a nawet +/- 2 dni od tego dnia) z kartą Tchibo (można ją wyrobić przez internet lub na miejscu) można się zgłosić po dowolny zestaw kawy i ciasta, który otrzymamy za darmo, natomiast dla osoby towarzyszącej możemy (ale nie musimy) dodatkowo zamówić kawę, ciasto, lub zestaw kawy z ciastem za pół ceny.
Uzupełnione

-
- Dyspozytor
Niestety z listy trzeba wykreślić także Pod Prąd- lokal jest już zamknięty od ponad roku.
Ok, wykreślone - adm. K
Ok, wykreślone - adm. K
Niestety, w tej kwocie ciężko o coś przyzwoitego.DaroKRK pisze:Najgorsze jest to, że te wszystkie piwa to takie siki są, że masakra. Niestety po piwie 2-4 zł nie ma się czego spodziewać, no ale są i tacy miłośnicy.
jak się jest studentem to nawet takie za 2 zł jest dobre 

Z piw w rozsądnej cenie ale też konkretnej jakości to na tę chwilę jedynie House Of Beer gdzie każdego dnia przynajmniej jedno piwo jest za piątaka i zawsze jest jakiś ciekawe, nie tylko pils, ale wiele mniejszych, rzemieślniczych browarów z kraju i zagranicy.
- Locutus
- Moderator
- Kontakt:
House of Beer to w chwili obecnej (i już od paru lat) moja ulubiona knajpa w Krakowie...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
- Pasażer
- Kontakt:
Kochani zdecydowanie polecam "U Stasi" na Małym Rynku! taaanio i pyszne domowe jedzenie! często tam można zobaczyć posłów, aktorów.... różni ciekawi ludzie przychodzą! polecam zdecydowanie!!!