scyzor663 pisze:Jedyną linią na Krowodrzy która można by pociąć jest '3' więc ja bym się tak na Twoim miejscu nie cieszył
Wiesz linia "3" kursuje do Bieżanowa i jakim prawem miała by zostać pocięta. Na poważnie pisząc niestety prawda jest bolesna, iż linia "3" wielkich potoków nie ma i jak ZIKiT będzie chciał ją pociąć w między szczycie do 20 minut albo skrócić ją do Prokocimia zrobi to, bez żadnego gadania. Mogę podejrzewać, iż skala cięć zależy od tego ile osób podróżuje tramwajami oraz autobusami w danym czasie, podam na przykładzie Bieżanowa w szczycie zapełnienie jest na dobrym poziomie, ale poza szczytem zapełnienie jest mizerne. Więc potem nie bądźcie zdziwieni, iż są ograniczenia, bo wiadomo wychodzą one z mniejszych funduszy oraz mniejszego zapotrzebowania na komunikację w danym czasie
rafaello pisze:Ja myślę o "5" do której się już dobierano i oczywiście o "50".
Z "5" zgodzę się, iż mogą coś kombinować, bo zapełnienie ma mizerne i ograniczyć mogą jej kursowanie np. do 19. Z "50" myślę, iż raczej nie będą jej ograniczać bo broni się potokami, powiem osobiście, iż nie znam osobiście drugiej linii gdzie na końcowym przystanku wysiada grubo ponad 100 osób.