Kaszmir pisze:Na szczęście wydaje się, że ludzie już zrozumieli prawdę o Igrzyskach i podczas referendum zdecydowana większość opowie się przeciw.
Wydaje mi się, że tak jest będąc dzisiaj na zakupach usłyszałem rozmowę dwóch pań, które stwierdziły, że igrzyska nie są nam do niczego potrzebne, a miasto zamiast zajmować się konkretnymi sprawami to zajmuje się głupotami. W naszych rękach jest przyszłość Krakowa i mam nadzieje, że zdrowy rozsądek wygra w tej sprawie.
rafaello pisze:No tak Wasze argumenty wyssane z palca są za to przemawiające
Argumenty nie są wyssane z palca. Nadal nie ma podanych dokładnych kosztów organizacji igrzysk ze strony rządu. Wydaje mi się, że sam rząd nie wierzy w to, iż Kraków będzie organizatorem ZIO w 2022 roku. Naprawdę chcemy tego aby Kraków miał podobne problemy jakie były w Turynie czy Vancouver?
Sprawę wyroku skomentowało w artykule LoveKrakow. Szczegóły w linku poniżej:
Sędzia zmasakrował Leśniaka i miejskich urzędników
Sędzia: Leśniak nie chce ochronić prawa do prawdziwych informacji
Pracownik Sądu Okręgowego w uzasadnieniu stwierdził, że Tomaszowi Leśniakowi w głównej mierze chodzi o zablokowanie pomysłu organizacji ZIO w naszym mieście. - Wnioskodawca wskazywał na swój szczególny status wynikający z prowadzenia inicjatywy społecznej Kraków Przeciwko Igrzyskom. Celem tej działalności jest niedopuszczenie do organizacji zimowych igrzysk olimpijskich w Krakowie, a nie ochrona prawdziwości informacji w kampanii referendalnej – powiedział Drożdżejko. – Przepisy prawa nie przewidują, że ktoś jest bardziej „zainteresowany”, ponieważ wykazuje się większą aktywnością społeczną.
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/sedzia ... _5896.html