Policja

Sprawy polityczne, działalność spółek miejskich, tematy niezwiązane z komunikacją i transportem

Moderator: Moderatorzy

sylwek2k
Dyrektor

#31 Post autor: sylwek2k » 21 maja 2011, o 12:10

tramwajem pisze:Okej, ale to chyba nie zmienia sensu mojego argumentu? Skoro dyżurny pogotowia może podjąć taką decyzję, to chyba może to także zrobić dyżurny Policji/SM?
Roznica jest taka, ze Ty chcesz, zeby patrole byly na ulicach, w dodatku oparte o patrole piesze/rowerowe. A w pogotowiu, wszyscy stacjonuja na miejscu, i wyjezdza po prostu odpowiednia ekipa.
tramwajem pisze:A tak na serio - ja nie uważam, by jazda w deszczu była większym problemem, niż chodzenie w deszczu. A przecież piesze patrole też nie zważają na deszcze.
ech... to ciekawe, czy bys byl taki chetny do pracy na rowerze przez 8 miesiecy w roku... /pamietaj, ze podczas jazdy na rowerze, pracuja inne miesnie, niz podczas chodzenia|biegania, wiec to musza byc stale osoby w takich patrolach/

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

#32 Post autor: Locutus » 22 maja 2011, o 07:02

Ja w ogóle nie rozumiem, jak można uważać rower za środek transportu – podczas gdy jest to środek aktywnej rekreacji i nic więcej. Nie pojmuję także jak można rowerem jeździć zimą, wczesną wiosną, późną jesienią czy też w niepogodne dni w lecie.

:twisted:

Pozdrawiam!
LOKI
Komunikacja miejska ma być dla ludzi. Nigdy na odwrót.

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#33 Post autor: tramwajem » 22 maja 2011, o 09:38

sylwek2k pisze:Roznica jest taka, ze Ty chcesz, zeby patrole byly na ulicach, w dodatku oparte o patrole piesze/rowerowe. A w pogotowiu, wszyscy stacjonuja na miejscu, i wyjezdza po prostu odpowiednia ekipa.
Ale ja pomimo szczerej chęci dalej nie rozumiem, jakie to ma znaczenie. Przecież radiowozy chyba mają GPS-y, więc dla dyżurnego to nie ma znaczenia patrolują, czy stacjonują.

Hmm może chodzi Ci o to, że patrol samochodowy będzie statystycznie dalej od miejsca zdarzenia? Ale weź pod uwagę, że dotychczasowe patrole piesze też miałyby rowery i przejęłyby znaczną część zadań radiowozów, więc to się równoważy.
sylwek2k pisze:, czy bys byl taki chetny do pracy na rowerze
:thumbup:
Locutus pisze:Ja w ogóle nie rozumiem, jak można uważać rower za środek transportu – podczas gdy jest to środek aktywnej rekreacji i nic więcej. Nie pojmuję także jak można rowerem jeździć zimą, wczesną wiosną, późną jesienią czy też w niepogodne dni w lecie.
Ja np. nie pojmuję, jak można jeździć km w zimie na mrozie, a przecież tysiące ludzi jeżdżą. Kiedyś byłem na masie w zimie i po pięciu minutach czekania wymiękłem i zacząłem jeździć wokół adasia.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2011, o 09:40 przez tramwajem, łącznie zmieniany 1 raz.
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com

sylwek2k
Dyrektor

#34 Post autor: sylwek2k » 22 maja 2011, o 11:27

tramwajem pisze: Ale weź pod uwagę, że dotychczasowe patrole piesze też miałyby rowery i przejęłyby znaczną część zadań radiowozów, więc to się równoważy.
Nie przejma... i w tym jest najwiekszy problem. Bo co zrobi policjant na dwoch kolkach? Mniej wiecej tyle samo, co patrol pieszy.

PS w Krk sa policyjne patrole rowerowe, jakbys nie wiedzial...

Awatar użytkownika
Chris
Dyspozytor
Kontakt:

#35 Post autor: Chris » 22 maja 2011, o 13:13

Pozwolę sobie skomentować całą dyskusję jaka się tu wywiązała: masakra. Sto tysięcy dygresji, autor głównego sprzecznego argumentu zaczął sam sobie zaprzeczać i ironizować w ten sam sposób, w jaki inni ironizowali z niego.

O czym w ogóle jest ta rozmowa? Jak ktoś nie rozumie potrzeby posiadania radiowozów to chyba nie ma sensu w ogóle z nim rozmawiać. Wybacz Locutus, ale jak czytam "nieroby" i inne teksty w tym tonie, to naprawdę zaczynam wątpić... Podobnie jak argumentację że zamiast (nie oprócz, ZAMIAST) samochodów mogą być rowery. Żal się robi jak się to czyta...
Patrząc na komunikację nieco z boku...

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

#36 Post autor: Locutus » 23 maja 2011, o 10:43

Tramwajem – W autobusie cieplutko, milutko, nie wieje, nie pada na łeb, nie wyp***dolisz się na oblodzonym chodniku... A na rowerze? Sam sobie odpowiedz. :P

Chris – Polska policja zapracowała sobie na taką a nie inną opinię. Więc nie wiem, czemu tu się dziwić.

Pozdrawiam!
LOKI

pablo
Dyrektor

#37 Post autor: pablo » 23 maja 2011, o 12:22

sylwek2k pisze:Nie ma juz 'eRek'.
Jak to nie ma? W tamtym tygodniu dwie widziałem.

Awatar użytkownika
Wraith
Specjalista

#38 Post autor: Wraith » 23 maja 2011, o 13:43

pablo pisze:
sylwek2k pisze:Nie ma juz 'eRek'.
Wątpię, zamiast -R- są teraz -S-.

sylwek2k
Dyrektor

#39 Post autor: sylwek2k » 23 maja 2011, o 15:34

pablo pisze:Jak to nie ma? W tamtym tygodniu dwie widziałem.
Bo moga miec jeszcze stare malowanie. Ale to juz jest karetka specjalistyczna :) /i jej parametry musi spelniac/

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#40 Post autor: tramwajem » 23 maja 2011, o 17:06

Locutus pisze:W autobusie cieplutko, milutko, nie wieje, nie pada na łeb,
O tak, a na przystanku jak cieplutko, milutko!

Pomijam już fakt, że w libero czy tam sancity też nieraz pada na łeb przez dziurawy dach ;)
Locutus pisze:nie wyp***dolisz się na oblodzonym chodniku...
Zawsze miałem wrażenie, że chodnikiem najwięcej poruszamy się jeżdżąc km, no bo trzeba jakoś dojść do przystanku. Ja rowerem po chodniku nie jeżdżę.
Chris pisze:Wybacz Locutus, ale jak czytam "nieroby" i inne teksty w tym tonie, to naprawdę zaczynam wątpić...
To lepiej wyjdź na ulicę i się rozejrzyj, bo SM i Policja dzielnie pracują na taką opinię.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, o 17:08 przez tramwajem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wraith
Specjalista

#41 Post autor: Wraith » 23 maja 2011, o 19:24

tramwajem pisze: To lepiej wyjdź na ulicę i się rozejrzyj, bo SM i Policja dzielnie pracują na taką opinię.
Rzeczywiście gwałty, rozboje i morderstwa za każdym rogiem, nie mówiąc o flakach i mózgach rozpłaszczonych na każdym chodniku.
Ale cóż, jak ktoś ma fobie i wszystkiego się boi to ma takie zwidy na każdym kroku.
Napisałbym bym co się z tym robi ale tym razem za takie coś mogę już dostać ostrzeżenie. :D

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#42 Post autor: tramwajem » 23 maja 2011, o 19:56

Jak chcesz dyskutować, to odnieś się do konkretnych argumentów. Ja linki i przykłady podałem, z Twojej strony widzę tylko skomlenie.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2011, o 19:56 przez tramwajem, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wraith
Specjalista

#43 Post autor: Wraith » 23 maja 2011, o 20:12

tramwajem pisze:Jak chcesz dyskutować, to odnieś się do konkretnych argumentów. Ja linki i przykłady podałem, z Twojej strony widzę tylko skomlenie.
Rzeczywiście jeden przykład negatywny na tysiące innych interwencji to szał na maksa, a co do skomlenia to radze ci trochę bardziej uważać na słowa, ja na psa nie wyglądam żeby skomleć wiec lepiej dla ciebie żeby to się więcej nie powtórzyło.

pablo
Dyrektor

#44 Post autor: pablo » 24 maja 2011, o 09:09

Wraith pisze:pablo napisał/a:
sylwek2k napisał/a:
Nie ma juz 'eRek'.

Wątpię, zamiast -R- są teraz -S-.
Wiem co widziałem ;)
sylwek2k pisze:pablo napisał/a:

Bo moga miec jeszcze stare malowanie. Ale to juz jest karetka specjalistyczna /i jej parametry musi spelniac/
I to by wyjaśniało, dlaczego je widziałem :thumbup:

Awatar użytkownika
Locutus
Moderator
Kontakt:

#45 Post autor: Locutus » 24 maja 2011, o 09:46

@ Wraith – opisałem powyżej wszystkie swoje kontakty z Policją. Jeżeli chodzi o moje osobiste doświadczenia – to wszystkie są negatywne. Jeśli uwzględnimy także doświadczenia mojego ojca – to znajdziemy cały jeden pozytywny przykład (ten z kradzieżą samochodu).

Czytając gazety co rusz natykamy się na przykłady rażącej niekompetencji policjantów. Chociażby po niedawnym Marszu Równości. Naziole bili uczestników, a policja siedziała w radiowozach i patrzyła na to jak na dobry film akcji. Może jakby nie mieli gdzie siedzieć (bo nie byłoby radiowozu), to raczyliby podjąć interwencję? ;-)

Pozdrawiam!
LOKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „I. Kraków w dyskusji”