Wybory prezydenckie

Sprawy polityczne, działalność spółek miejskich, tematy niezwiązane z komunikacją i transportem

Moderator: Moderatorzy

Kto według Ciebie zostanie Prezydentem Miasta Krakowa?

obecny prezydent Jacek Majchrowski
29
74%
obecny wojewoda Stanisław Kracik
9
23%
Inna osoba (nazwisko podam w odpowiedzi)
1
3%

Liczba głosów: 39

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Kontakt:

#316 Post autor: czatowiec » 2 gru 2010, o 13:59

Na Woli przecież od kopa Tantusów zostało zakupionych w latach 2005-2008.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Kontakt:

#317 Post autor: czatowiec » 2 gru 2010, o 15:06

Majchrowski wygrywa w sondzie i w sondażu
http://www.tvn24.pl/-1,1684665,0,1,majc ... omosc.html

I bardzo dobrze. Oby te sondaże odzwierciedliły się w wynikach wyborów :)
Ostatnio zmieniony 2 gru 2010, o 15:06 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

pablo
Dyrektor

#318 Post autor: pablo » 2 gru 2010, o 15:54

czatowiec pisze:Majchrowski wygrywa w sondzie i w sondażu
http://www.tvn24.pl/-1,1684665,0,1,majc ... omosc.html

I bardzo dobrze. Oby te sondaże odzwierciedliły się w wynikach wyborów :)
Także się pod tym podpisuję :)

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#319 Post autor: tramwajem » 2 gru 2010, o 18:22

sylwek2k pisze: Po przebudowie naszego dworca, bedzie dalej do KM? Bo nie trybie... Moze KM ma wjezdzac na perony, zeby bylo blizej?
Jeśli nie widzisz, to jest masakrycznie daleko, bo dawniej dworzec był przy placu Dworcowym, a teraz jest gdzie jest.
sylwek2k pisze:To teraz jeszcze sprawdz, ile osob dojezdza z centrum Wieliczki, a ile z gminy Wieliczka. Gmina Wieliczka NIE MA ZADNEJ KOMUNIKACJI ZBIOROWEJ! (ma ja tylko miasto Wieliczka)
A P&R? :) Zresztą nie wiem, czy wiesz, ale z rok temu władze cmentarza w Wieliczce wprowadziły opłaty za parkowanie, ponieważ ich parking służył za P&R z przesiadką na... busa. A wokół st. Wieliczka jest dalej sporo wolnego miejsca, bo choć podróż koleją trwa krócej, to dodawszy czas na prawie kilometrowy spacer pod dworcu wychodzi, że lepiej już odstać swoje w korku w busie.
I bike Kraków - wyższa kultura mobilności
http://ibikekrakow.com

sylwek2k
Dyrektor

#320 Post autor: sylwek2k » 2 gru 2010, o 18:36

tramwajem pisze: Jeśli nie widzisz, to jest masakrycznie daleko, bo dawniej dworzec był przy placu Dworcowym, a teraz jest gdzie jest.
Dawniej nie bylo Dworca Wschodniego. Dawniej nie bylo tunelu i przystanku w nim...
tramwajem pisze: A wokół st. Wieliczka jest dalej sporo wolnego miejsca, bo choć podróż koleją trwa krócej, to dodawszy czas na prawie kilometrowy spacer pod dworcu wychodzi, że lepiej już odstać swoje w korku w busie.
Problem w tym, z busow najwiecej osob wysiada na trasie, i tylko nieliczni jada do konca.
tramwajem pisze:A P&R?
Poki co Wieliczka go nie wybudowala. Podobnie jak nie zadbala o komunikacje w swojej gminie.

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#321 Post autor: tramwajem » 2 gru 2010, o 18:47

sylwek2k pisze:Dawniej nie bylo Dworca Wschodniego. Dawniej nie bylo tunelu i przystanku w nim...
Przecież już to przerabialiśmy. Ani DGW, ani Tunel NIE OBSŁUGUJĄ potoku w stronę I obw.
sylwek2k pisze:Problem w tym, z busow najwiecej osob wysiada na trasie, i tylko nieliczni jada do konca.
No tak, bo z busa możesz się łatwo przesiąść na tramwaj w stronę centrum. Z Dworca - nie.
sylwek2k pisze:Poki co Wieliczka go nie wybudowala.
Widzę, że przytoczona historia nie dała Ci do myślenia. Inny przykład:
W Wieliczce od dwóch lat parkowanie jest płatne. - Opłaty zostały wprowadzone, bo ludzie przyjeżdżali z okolicznych wiosek i osiedli, zostawiali samochody w centrum i stąd jechali do Krakowa. Zastawione były parkingi i chodniki po obu stronach ulicy - mówi Stanisław Cebeńko, pracownik Strefy Płatnego Parkowania.

sylwek2k
Dyrektor

#322 Post autor: sylwek2k » 2 gru 2010, o 19:38

tramwajem pisze: Przecież już to przerabialiśmy. Ani DGW, ani Tunel NIE OBSŁUGUJĄ potoku w stronę I obw.
Ale obsluguje w kazda inna strone. Poza tym, te dodatkowe 50-100 metrow, miedzy tym co bylo przed przebudowa PLACU KOLEJOWEGO, a obecnym ukladem na Pawiej nie zmienia drastycznie sytuacji. Tym bardziej, ze przejscie tego odcinka jest POD ZADASZENIEM. I po drugie: co Wy macie z ta I obwodnica?!? Fetysz jakis czy co?

PS Dawniej TEZ NIE OBSLUGIWALA tego potoku, bo w strone I obwodnicy TEZ NIC NIE JEZDZILO.
tramwajem pisze: Widzę, że przytoczona historia nie dała Ci do myślenia. Inny przykład:
Co starasz sie udowodnic? To ze Wieliczka dba tylko o swoich mieszkancow, tzn mieszkancow MIASTA Wieliczki, a nie dba o mieszkancow swojej gminy?

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Kontakt:

#323 Post autor: czatowiec » 2 gru 2010, o 20:52

Haha, jedyna dobra rzecz w wykonaniu PiS-owca! :D
Andrzej Duda mówi: Nie głosujcie na Kracika
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... acika.html
Ostatnio zmieniony 2 gru 2010, o 20:52 przez czatowiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Mseifer
Administrator Techniczny
Kontakt:

#324 Post autor: Mseifer » 2 gru 2010, o 20:56

:)

Duda głosów nie przekazał, ale kierunek wskazał
KANDYDAT PIS SKRYTYKOWAŁ STANISŁAWA KRACIKA

http://www.tvn24.pl/12690,1684700,0,1,d ... omosc.html
Ostatnio zmieniony 2 gru 2010, o 20:56 przez Mseifer, łącznie zmieniany 1 raz.

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#325 Post autor: tramwajem » 2 gru 2010, o 21:03

sylwek2k pisze:Ale obsluguje w kazda inna strone.
Ale męcząca jest ta dyskusja. Czy jakby wycieli trzynastkę, to mieszkańcom Bieżanowa też powiesz "Ale macie przecież tramwaje w każdą inną stronę!"?
sylwek2k pisze:Poza tym, te dodatkowe 50-100 metrow, miedzy tym co bylo przed przebudowa PLACU KOLEJOWEGO, a obecnym ukladem na Pawiej nie zmienia drastycznie sytuacji.
Nie wiem czy zmieni i tymbardziej nie wiem, co wnosi to pytanie. Wiem, że spieprzono ten układ, bo nie zapewniono komunikacji z najważniejszym węzłem w mieście, który jest przystanek dalej.
sylwek2k pisze:co Wy macie z ta I obwodnica?!
Każdy przyjeżdżając do Krakowa sobie zadaje to pytanie.
sylwek2k pisze:Co starasz sie udowodnic?
Że mieszkańcy Wieliczki mają gdzieś pociąg, bo jeśli nie pracują w okolicach Powstania Warszawskiego czy KG, to nie dojadą z dworca praktycznie nigdzie.

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Kontakt:

#326 Post autor: czatowiec » 2 gru 2010, o 21:12

tramwajem pisze:nie dojadą z dworca praktycznie nigdzie.
No normalnie bomba, mam rozumieć że Majchrowski zdążył w tym momencie wyciąć aż 15 linii tramwajowych i od groma autobusów? O kurde, zdolny jest chłop :twisted:
Obrazek
Obrazek

tramwajem
Dyrektor
Kontakt:

#327 Post autor: tramwajem » 2 gru 2010, o 21:34

No niestety, czatowiec, ludzie głosują nogami. Ja sam mając do wyboru 10 minut dymania, albo 15 minut dłuższego stania w korku wybrałbym pewnie to drugie. Ty jeszcze młody jesteś :)

Awatar użytkownika
czatowiec
Dyrektor
Kontakt:

#328 Post autor: czatowiec » 2 gru 2010, o 21:38

Widzisz. Ja się oduczyłem jeździć blachosmrodem na amen jak z Mazowieckiej na Al. Powstania Warszawskiego jechałem prawie 2 godziny (tak, z zegarkiem w ręku), a normalnie za pomocą KM przejadę tą trasę w 30 minut, a nawet mniej jak trafię idealnie w rozkład. A jak jest taki korek, że KM też leży, to po prostu idę na nogach. Jak uwaliło podstację na Balickiej i było pewne, że do szkoły nie zdążę, to zamiast dzwonić po ojca by mnie podrzucił po prostu załączyłem turbodoładowanie i z Biprostalu na Bronowice Małe dyndałem na nogach ;P
Obrazek
Obrazek

sylwek2k
Dyrektor

#329 Post autor: sylwek2k » 2 gru 2010, o 21:58

tramwajem pisze:Ja sam mając do wyboru 10 minut dymania, albo 15 minut dłuższego stania w korku wybrałbym pewnie to drugie. Ty jeszcze młody jesteś :)
Ja ma 30 na karku, a wybieram to pierwsze rozwiazanie. Jedyny wyjatek, to jak pada mocny deszcz. Wiecej wyjatkow nie ma.

Awatar użytkownika
Kaszmir
Moderator fb pkk
Kontakt:

#330 Post autor: Kaszmir » 2 gru 2010, o 22:17

tramwajem pisze:Że mieszkańcy Wieliczki mają gdzieś pociąg, bo jeśli nie pracują w okolicach Powstania Warszawskiego czy KG, to nie dojadą z dworca praktycznie nigdzie.
"5", "50", "51", "115", "154", "182", "185", "192", "208", "287", "292" obsługują wg Ciebie tylko relację do Powstania Warszawskiego oraz KG?

Zablokowany

Wróć do „I. Kraków w dyskusji”