Byś się mógł zdziwić widząc wyniki. Ludzie są egoistami - nie będą oceniać (w większości) komunikacji w skali całego miasta, tylko przez pryzmat własnego dojazdu. Znajdą się ludzie, którzy uważają, że takie "504" jest fajną linią, bo zapewnia sprawny dojazd do centrum bez konieczności przesiadania/drałowania 15 min piechotą na tramwaj.DaroKRK pisze:Powinny paść pytania dotyczące KM w szczególności przynajmniej jedno, np takie:
Czy jest Pan/Pani zadowolony z funkcjonowania i jakości KM w Krakowie?
ale, nikt sobie nie będzie strzelał w kolano...
Referendum 2015
Moderator: Moderatorzy
-
marcin1410
- Dyspozytor
Referendum 2015
Referendum 2015
Do tego zawsze jest miejsce siedzącemarcin1410 pisze:Znajdą się ludzie, którzy uważają, że takie "504" jest fajną linią, bo zapewnia sprawny dojazd do centrum bez konieczności przesiadania/drałowania 15 min piechotą na tramwaj.
-
marcin1410
- Dyspozytor
Referendum 2015
Akurat raz mi się zdarzyło nie mieć miejsca siedzącego
Poza tym dzisiaj jechałem i aż byłem w szoku - 15 osób naliczyłem w szczytowym momencie. I patrząc na wymianę pasażerską po drodze, to nie byli to przypadkowi pasażerowie.
Referendum 2015
Ale tak jak marcin1410 mówisz. Najgorsze jest to, że nie tylko ja bym się zdziwił, ale całe forum prawie i gro osób i nawet w UM by się zdziwili, no ale dałby to jasny powód do cięć, więc może faktycznie lepiej nie weryfikować tego tym pytaniem.
-
marcin1410
- Dyspozytor
Referendum 2015
Ale na forum jest nas 800 (z czytającymi, ale nie piszącymi może byśmy do 1000 doszli). W referendum zagłosuje pewnie ze 300 tysięcy. Obawiam się, że jakby zebrać ludzi ze wszystkich krakowskich for(forów?) komunikacyjnych, to nie uzbierałby się nawet 1% głosujących.
Referendum 2015
Poprawną formą w tym przypadku jest forów.marcin1410 pisze:ze wszystkich krakowskich for(forów?) komunikacyjnych